O banca din Coreea de Sud isi deschide sucursala in Romania

 

Korea Development Bank (KDB), Banca de Dezvoltare a Coreei de Sud, institutie detinuta integral de guvernul de la Seul, si-a redenumit reprezentanta din Ungaria KDB Bank Europa, urmând o foloseasca drept baza pentru extinderea în statele din regiune, printre care si tara noastra, au anuntat recent reprezentantii institutiei, citati de presa maghiara.

kdb bank coreea de sudKDB intentioneaza ca, pâna în anul 2018, sa deschida, prin subsidiara din Ungaria, sucursale în România, Slovacia, Cehia, Austria, Republica Moldova, Serbia, Croatia, Ucraina, Rusia, Macedonia si Grecia. Sucursala slovaca ar urma sa fie des-chisa în urmatoarele saptamâni.

Orice institutie de credit care provine dintr-o tara din afara Uniunii Europene trebuie, mai întâi, sa înfiinteze o reprezentanta înregistrata la Registrul Comertului într-un stat al Uniunii, pentru ca sucursalele deschise ulterior în UE sa fie supravegheate de Banca Centrala a tarii în cauza. Astfel, sucursala KDB care ar urma sa se deschida la nivel autohton ar intra sub incidenta autoritatii de supraveghere a pietei financiare de la Budapesta (PszAF).

Reprezentantii Autoritatii au declarat, vineri, ca au amendat KDB Europa cu 10 milioane forinti (35.550 euro) pentru ca a transferat clientilor costul taxei pe tranzactiile financiare, prin introducerea unui nou comision. PSzAF a impus bancii sa îsi opreasca activitatea si sa le ramburseze clientilor o suma de ordinul zecilor de milioane de forinti (zecilor de mii de euro), potrivit Budapest Business Journal.

Creditorilor le este interzis sa transfere clientilor costul taxei pe tranzactiile financiare, introdusa în Ungaria la începutul acestui an. PSzAF investigheaza o serie de institutii financiare ungare pentru a stabili daca respecta aceasta regula.

Premierul ungar Viktor Orban a declarat saptamâna trecuta ca Ungaria ar putea majora taxarea bancilor pentru scoaterea tarii din procedura deficitului excesiv.

Iesirea Ungariei din procedura deficitului excesiv reprezinta prioritatea lui Viktor Orban, care se pregateste pentru alegerile generale care vor avea loc în 2014. Introducerea taxelor speciale a contribuit anul trecut la recesiunea din Ungaria si a fost contestata de Uniunea Europeana pentru înrautatirea perspectivelor de crestere.

KDB este cea mai mare banca specializata în finantarea proiectelor investitionale de dimensiuni mari din Coreea de Sud si lider pe piata locala de capital. În a doua jumatate a anului trecut, KDB a apelat la RBS pentru o emisiune de obligatiuni la nivel mondial, cu scopul de a asigura fonduri pentru creditele de finantare a proiectelor si sa îsi refinanteze obligatiunile existente, precum si sa asigure un buffer împotriva problemelor fiscale din SUA si zona euro. Veronica Placintescu, bursa.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie