Serviciile psihologice din sistemul public de sanatate – Norme privind standardele de calitate

 

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 303 din data 28 mai 2013 a fost publicata Hotararea Comitetului director al Colegiului Psihologilor din Romania nr. 2/2013 pentru aprobarea Normelor privind standardele de calitate in serviciile psihologice din sistemul public de sanatate.

psihologNormele cuprind dispozitii referitoare la limita de varsta pana la care psihologii din sistemul public de sanatate isi pot desfasura activitatea profesionala, precum si cu privire la durata programului de lucru al psihologilor.

Astfel, psihologii cu drept de libera practica, care isi desfasoara activitatea in sistemul public de sanatate se pensioneaza la varsta de 65 de ani, indiferent de sex. La cerere pot continua activitatea profesionala pana la implinirea varstei de 70 de ani psihologii care detin titlul de membru titular sau membru corespondent al Academiei Romane, profesor universitar, cercetator stiintific gradul I, doctor in psihologie, precum si in alte situatii precizate in norme.

Psihologii, la cerere, cu aviz anual eliberat de Colegiul Psihologilor din Romania, pe baza certificatului de sanatate, pot exercita profesia de psiholog pana la varsta de 70 de ani.

De asemenea, psihologii isi pot continua activitatea profesionala si peste varsta maxima de pensionare, respectiv, peste 70 de ani, daca aceasta se desfasoara in forme independente de exercitare a profesiei de psiholog cu drept de libera practica.

Programul de lucru al psihologilor cu drept de libera practica din sistemul public de sanatate este de 7 ore, care corespunde unei norme intregi de lucru zilnice, indiferent de specialitatea profesionala. Psihologii cu drept de libera practica isi pot desfasura activitatea profesionala si in formele independente de exercitare a profesiei de psiholog cu drept de libera practica, dupa finalizarea programului de lucru in sistemul public de sanatate.juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie