Conditii restrictive pentru achizitionarea terenurilor agricole – proiect de act normativ

 

Intr-un proiect de act normativ al Guvernului privind reglementarea pietei funciare din Romania se arata ca pentru a putea cumpara teren agricol in Romania, persoanele fizice trebuie sa indeplineasca mai multe conditii restrictive.

terenuri fondul funciarPotrivit propunerii Executivului, cumparatorii trebuie sa indeplineasca mai multe conditii cumulative, respectiv:

•sa faca dovada ca au studii in domeniul agricol si au desfasurat activitati agricole pentru o perioada de cel putin 5 ani.

•sa fie inregistrati la organele fiscale ca persoana juridice sau ca persoana fizica care desfasoara activitati agricole, cu exceptia celor care se inregistreaza potrivit legii speciale la registrul comertului.

In plus, cumparatorul unui terenul agricol pe care se afla amplasata o infrastructura de imbunatatiri funciare va fi obligat sa mentina aceasta infrastructura functionala si activa.

Ce terenuri nu se pot vinde

Potrivit proiectului de lege, nu se pot instraina, prin vanzare, urmatoarele categorii de terenuri situate in extravilan: terenurile agricole situate pe o raza 10 km de la granita Romaniei, terenurile agricole detinute in domeniul public al statului, terenurile situate in zonele naturale protejate si parcurile nationale si naturale, declarate in conditiile legii, terenurile pe care au fost descoperite situri arheologice inscrise in Repertoriul Arheologic National si situri clasate in Lista monumentelor istorice.Georgiana Matache, infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie