Completarea Statutului judecatorilor si procurorilor – OUG nr. 48/2013

 

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 303 din data 28 mai 2013 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 48/2013 pentru completarea art. 53 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

StatutOrdonanta de urgenta prevede ca dupa alin. (5) al art. 53 din Legea 303/2004 privind Statutul judecatorilor si procurorilor, se introduce un nou alineat, alineatul (51), cu urmatorul cuprins:

“(51) In cazul in care functiile de presedinte sau vicepresedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie ori de presedinte de sectie devin vacante ca urmare a expirarii mandatului, candidatura se depune cu cel putin 30 de zile inainte de expirarea mandatului, dar nu mai devreme de 60 de zile pana la momentul in care functia urmeaza a se vacanta.”

Pana in prezent, conform prevederilor legale, procedura de ocupare a functiilor de conducere vacante de la nivelul instantei supreme s-a desfasurat, in toate cazurile, dupa expirarea unui termen de 30 de zile de la vacantarea functiei, independent de cauza de incetare a mandatului.

In preambulul la actul normativ se mentioneaza ca data fiind importanta functiilor de conducere de la nivelul ICCJ , este necesar ca, in caz de vacantare a functiei de conducere prin expirarea mandatului, sa se reglementeze posibilitatea depunerii candidaturilor pentru functiile de conducere anterior momentului  implinirii termenului pentru care sunt realizate numirile.juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie