Cercetari penale ale procurorilor DNA fata de Ion Milosioiu, presedinte al Tribunalului Dâmbovita

 

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de Ion Milosioiu, presedinte al Tribunalului Dâmbovita, pentru trafic de influenta, în acest caz fiind retinute marti trei persoane care vor fi prezentate la Curtea de Apel Pitesti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

DNAPotrivit unui comunicat al DNA transmis marti AGERPRES, au fost retinuti George Banu, pentru trafic de influenta, Visan Eftimie si Gheorghe Doican, pentru cumparare de influenta.

În cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de învinuitul Ion Milosioiu, presedinte al Tribunalului Dâmbovita, pentru infractiunea de trafic de influenta. De asemenea, în dosar este cercetat si Robert Anghel (fost Eftimie), persoana judecata în stare de arest preventiv.

Din Ordonanta de punere în miscare a actiunii penale întocmita de procurori a rezultat ca, în 2 noiembrie 2010, inculpatul Banu a pretins de la inculpatul Visan Eftimie si de la învinuitul Robert Anghel, pentru Ion Milosioiu, judecator, presedinte al Tribunalului Dâmbovita, suma de 6.000 euro. DNA precizeaza ca acesta a sustinut ca are influenta pe lânga magistrat, ca Robert Anghel va fi pus în libertate în dosarul în care era judecat, în stare de arest preventiv, la Tribunalul Dâmbovita si ca se va dispune fata de el condamnarea cu suspendarea executarii pedepsei.

„Suma de 6.000 de euro a fost pretinsa prin intermediul inculpatului Doican. La data de 7 noiembrie 2010, inculpatul George Banu a primit de la Robert Anghel si Visan Eftimie, prin intermediul lui Gheorghe Doican, 12.500 lei, ca parte a sumei pretinse, pe care ar fi remis-o, în aceeasi zi, magistratului judecator Ion Milosioiu”, se arata în comunicat. agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie