Agricultura ecologica: Operatorii au obligatia de a-si inregistra activitatea la MADR pana pe 31 august

 

In Monitorul Oficial nr. 301 din 27 mai 2013 a fost publicat Ordinul nr. 378/2013 al ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale privind modificarea si completarea Ordinului ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 219/2007 pentru aprobarea regulilor privind inregistrarea operatorilor in agricultura ecologica.

agricultura ecologicaIn cadrul actului normativ se arata:

Ordinul ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 219/2007 pentru aprobarea regulilor privind inregistrarea operatorilor in agricultura ecologica, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 238 din 5 aprilie 2007, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si completeaza dupa cum urmeaza:

In fiecare an, pana la data de 31 august (inclusiv), operatorii au obligatia de a-si inregistra activitatea la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin directiile pentru agricultura judetene si a municipiului Bucuresti.

Inregistrarea operatorilor care valorifica produse rezultate din livezile razlete taranesti se face conform prevederilor art. 68 din Regulamentul (CE) nr. 889/2008 al Comisiei din 5 septembrie 2008 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 834/2007 al Consiliului privind productia ecologica si etichetarea produselor ecologice in ceea ce priveste productia ecologica, etichetarea si controlul, privind subcontractarea, in acest sens fiind necesare:

•lista subcontractantilor, respectiv a proprietarilor terenurilor cu pomi razleti, conditia necesara fiind ca acestia sa fie supusi sistemului de control;

•existenta unui acord scris prin care subcontractantii isi supun exploatatia sistemului de control;

•un sistem corespunzator al documentelor contabile prin care se poate asigura trasabilitatea produselor.

Subcontractantii vor fi mentionati in Fisa de inregistrare a procesatorilor in agricultura ecologica, prevazuta in anexa nr. 3 pct. 1. Procesator – Locatia fermei/unitatii administrate sau in Fisa de inregistrare a comerciantilor de produse ecologice (inclusiv comertul intracomunitar), prevazuta in anexa nr. 7 pct. 1. Comerciant – Locatia fermei/unitatii administrate.Georgiana Matache, infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie