Institutul National al Magistraturii (INM) a primit in vizita o delegatie a Scolii Superioare de Magistratura din Brazilia

 

Miercuri, 22 mai 2013, o delegatie a Scolii Superioare de Magistratura din Sao Paolo, Brazilia, a efectuat o vizita la Institutul National al Magistraturii, potrivit unui comunicat.

institul national al magistraturiiDelegatia condusa de prof. univ. dr. Armando Sergio Prado de Toledo, judecator la Tribunalul de justitie din Sao Paolo si director general al Scolii, a avut o întrevedere cu conducerea INM, reprezentata de jud. dr. Octavia Spineanu-Matei, director, si jud. Ana Maria Garofil, director adjunct, întrevedere în cadrul careia a fost semnat Protocolul de colaborare între cele doua scoli de magistratura. Prin acest Protocol partile au convenit sa coopereze în vederea realizarii unui schimb de experienta având ca scop îmbunatatirea pregatirii teoretice si practice în materia dreptului comparat si a cooperarii judiciare internationale a magistratilor, formatorilor si a auditorilor de justitie din România si din statul brazilian Sao Paulo.

Prof. univ. dr. Armando Sergio Prado de Toledo a avut amabilitatea de a sustine o prezentare în fata a 20 auditori de justitie si în prezenta doamnei prof. univ. dr. Smaranda Angheni, formator INM, cu tema „Scolile de magistratura si formarea sistemului judiciar din Brazilia”. În cadrul acestei prelegeri, prof. univ. dr. Prado de Toledo a realizat o prezentare istorica a scolilor de magistratura din Brazilia si rolul acestora în formarea initiala a magistratilor, cu accent asupra Scolii de Magistratura din Sao Paolo. De asemenea, a fost facuta o scurta trecere în revista a formarii continue si, în încheiere, a fost subliniata importanta intensificarii dialogului dintre magistrati si societate, în ansamblul ei.

Delegatia a fost însotita de Iulia Baran, interpret de limba portugheza, care a facilitat dialogul.juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie