Decizia definitiva in recursul din dosarul „Valiza” va fi data de instanta suprema in 4 iunie

 

Decizia definitiva în recursul din dosarul „Valiza” va fi data de instanta suprema în 4 iunie, dupa ce, la termenul de luni, procurorul anticoruptie a aratat ca, în cazul lui Gigi Becali, o eventuala pedeapsa care sa permita suspendarea ei ar fi un „nonsens juridic”.

gigi becali 1La termenul de luni, unul dintre avocati lui Becali le-a aratat celor cinci judecatori ca au posibilitatea sa stabileasca o pedeapsa care sa permita totodata si suspendarea executarii ei, astfel încât clientul lor sa fie pus în libertate.

În acest context, procurorul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a replicat, în fata instantei, ca varianta propusa de apararea lui Gigi Becali reprezinta un nonsens juridic dupa ce acelasi complet de judecatori l-a condamnat cu executare pe acesta în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, dosar în care, de altfel, s-a si dispus revocarea suspendarii pedepselor primite pâna la acel moment.

Procurorul a aratat ca nu se poate pune problema ca acelasi complet care a considerat ca Becali trebuie sa execute pedeapsa în regim privativ de libertate poate reveni ulterior pentru a dispune suspendarea pedepsei acestuia.

Tot la termenul de luni, procurorul DNA a cerut luni Completului de cinci judecatori de la instanta suprema condamnarea lui Gigi Becali la patru ani de închisoare cu executare în dosarul „Valiza”, a Alinei Ciul la doi ani cu executare, iar a lui Victor Piturca, Teia Sponte si Radu Marino la câte  doi ani cu suspendare.

Avocatii celor din dosar au aratat în fata instantei de judecata ca prima decizie din dosarul „Valiza”, prin care inculpatii au fost achitati, este una corecta, legala si care trebuie mentinuta.

Instanta suprema a ramas în pronuntare în acest caz si va stabili o decizie definitiva în 4 iunie.Catalin Lupasteanu, mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie