Avizul pentru preluarea SAI Muntenia de catre SIF Banat-Crisana, ar putea fi dat în luna iunie

 

Avizul pentru preluarea SAI Muntenia, compania care administreaza activele SIF4 Muntenia, de catre SIF1 Banat-Crisana ar putea fi dat în luna iunie, în situatia în care Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) si Consiliul Concurentei nu vor solicita documente noi, estimeaza fostul presedinte al SAI Muntenia, Petre Pavel Szel.

sif banat-crisana„Noi asteptam cele doua avize, de la Consiliul Concurentei si de la Autoritatea de Supraveghere Financiara. Cererile au fost depuse de catre SIF Banat-Crisana, nu de noi. Daca autoritatile vor cere noi acte, probabil discutiile se vor prelungi”, a spus domnia sa.

Petre Pavel Szel a explicat ca cele doua societati de investitii (n.r. SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia) luate la un loc, nu reprezinta 40% pe piata fondurilor de investitii, acesta fiind pragul pe care pe o piata relevanta ar trebui luate masuri de catre Consiliul Concurentei.

Urmatorul pas dupa obtinerea avizelor ar fi plata actiunilor si transferul acestora.

„Din momentul semnarii acordului, noi putem coopera pe plan inves-titional cu cei de la SIF1”, a indicat fostul presedinte SAI Muntenia. Domnia sa a mai spus ca cele doua SIF-uri ar avea o capacitate de antrenare mai mare si s-ar putea angaja în investitii mai mari.

Petre Pavel Szel a amintit ca, în perioada noiembrie-decembrie a anului trecut, SIF Muntenia a vândut aproape 0,5% din actiunile Erste si anul acesta a renuntat la mai putin de 0,5% din titurile BRD.

Domnia sa a adaugat: „Am profitat anul acesta de cresterea actiunilor BRD, iar anul trecut de cresterea actiunilor Erste. Nu am distribuit banii acumulati anul trecut si anul acesta, iar banii acopera dividendele pe care le avem de platit. Vom intra în acest parteneriat nou cu o capacitate de investire neneglijabila”.

Dupa preluarea controlului de catre SIF Banat-Crisana, conducerea SAI ar putea fi schimbata, considera Szel, însa noul presedinte-director general, Gabriel Filimon, si o parte din actualul management vor mai ramâne pentru o perioada în functiile de conducere alaturi de persoane numite de SIF Banat-Crisana.

Fostul presedinte SAI a mai precizat ca au existat discutii cu privire la participarea SIF Muntenia alaturi de SIF Banat-Crisana si alte societati de investitii la privatizarea Postei Române.

„De la anuntarea întelegerii privind preluarea, am început sa ne facem planuri pentru investitii împreuna cu SIF Banat-Crisana. Grupul care controleaza SIF Banat-Crisana si care va prelua indirect controlul SIF Muntenia a dovedit ca are o viziune mai larga si pe termen mai lung. SIF Muntenia va continua aceeasi politica”, a mentionat Szel.

SIF Banat-Crisana a anuntat la finalul lunii martie ca vrea sa participe la privatizarea Postei Române, alaturi de alti ofertanti, iar daca va câstiga licitatia intentioneaza sa listeze compania la Bursa de Valori Bucuresti.

Petre Pavel Szel a spus ca nu va mai detine functii executive în cadrul SAI, însa va ramâne aproape de SIF Muntenia.

Szel a fost înlocuit saptamâna trecuta de la conducerea SAI Muntenia, de catre Gabriel Filimon, dupa ce a prezidat societatea de administrare timp de opt ani. Diana Enache, bursa.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie