Romania va prelua de la Macedonia presedintia SEECP, pe perioada iunie 2013 – iunie 2014

 

România va prelua de la Macedonia presedintia în exercitiu a dimensiunii parlamentare a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est (SEECP).

SEECPPresedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, va participa, începând de duminica, la cea de a zecea Conferinta a presedintilor de parlamente din statele participante la SEECP.

Conferinta presedintilor se va desfasura în perioada 26 – 28 mai, la Ohrid, în Macedonia.

România va detine presedintia în exercitiu a dimensiunii parlamentare a SEECP în perioada iunie 2013 – iunie 2014, dupa cum informa vineri Camera Deputatilor într-un comunicat remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, agenda conferintei prevede, între altele, o sesiune dedicata temei „Criza economica si noile provocari – rolul parlamentelor nationale si al cooperarii interparlamentare regionale”, prezentarea Raportului Grupului de lucru cu privire la orientarile si modalitatile pentru dezvoltarea pe mai departe a dimensiunii parlamentare care ar putea conduce la constituirea unei adunari parlamentare a SEECP, adoptarea documentelor conferintei, între care o declaratie finala. agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie