Ministrul Economiei testeaza piata posibililor investitori pentru Oltchim

 

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, spune ca va fi publicat un anunt prealabil de oferta pentru Oltchim si ca îi va prezenta premierului un plan care vizeaza gasirea unei finantari de 25 de milioane de euro, care sa permita plata utilitatilor si achizitia de materie prima suplimentara.

varujan vosganian1„Saptamâna viitoare vom publica anuntul de oferta pentru Oltchim, care este un anunt prealabil. El nu este un caiet de sarcini propriu-zis, ci este o tentativa de a vedea care este interesul posibililor investitori. Am avut câteva fonduri, catre sfârsitul saptamânii vor mai veni câteva echipe de experti din partea unor firme interesate. Am facut acest anunt de oferta pentru ca de aici înainte contactele noastre sa fie facute publice si asta sa dea o anumita încredere zonei”, a declarat Vosganian.

El a facut referiri si la un plan întocmit împreuna cu administratorii judiciari ai Oltchim, care va fi prezentat saptamâna viitoare premierului Victor Ponta si care prevede în prima faza gasirea unei finantari de 25 de milioane de euro.

„Una dintre companiile care au fost interesate si cu care am fost si la primul ministru, compania TISE, care anul trecut nu a mai participat la licitatie din motive bine cunoscute, si-a anuntat interesul si pentru o formula integrata, cu rafinaria de la Pitesti, Arpechim, cu platforma noastra de la Divizia Petrochimica Bradu si cu platforma de chimie. E nevoie ca platforma de chimie sa aiba o capacitate de 50% pe ansamblul întregului combinat. Eu, cu colegii mei si cu administratorii judiciari, am finalizat o gândire pe care saptamâna viitoare am s-o discut cu premierul. Planul prevede gasirea, în prima faza, a unei finantari de 25 de milioane de euro, care sa permita plata utilitatilor si achizitionarea suplimentara de materie prima, astfel încât în urmatoarele luni productia sa ajunga la un nivel care sa asigure profit societatii. Saptamâna viitoare voi prezenta primului ministru aceasta constructie financiara, care sa se bazeze pe ceea ce înca nu este ipotecat la Oltchim si care sa poata atrage interesul unor banci. Daca toata lumea va fi de acord, atunci vom purcede la aceasta constructie financiara”, a declarat, vineri, Varujan Vosganian.

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea a intrat în insolventa, cererea de declansare a acestei proceduri fiind aprobata în 30 ianuarie de Tribunalul Vâlcea.

Licitatia pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni la Oltchim a fost câstigata anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Diaconescu nu a intrat însa în posesia titlurilor pentru ca nu a platit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.

Dupa acest esec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

1 comentariu

  1. VOSGANIAN … INTRE RATIUNE SI DELIR?

    CE NU INTELEGE SAU CE NU VREA SA INTELEGA VOSGANIAN ESTE ESTE FAPTUL CA, DE LA INLATURAREA LUI ROIBU, CEI CARE AU FOST PUSI SA STOPEZE PIERDERILE NU AU FACUT DECAT SA CREASCA INTR-UN RITM ALERT PIERDERILE OLTCHIM – CONFORM RAPORTULUI ANUAL / 2012 COROBORAT CU RAPORTUL Q3 / 2012, CU CCA. 20 MILIOANE EURO / LUNA IN Q4 SI CONFORM RAPORTULUI PRELIMINAR Q1 / 2013, CU CCA. 7 MILIOANE EURO / LUNA (DAR ESTE PRELIMINAR SI NE VOM TREZI CA DE FAPT SI DE DREPT ACESTE PIERDERI AU FOST IN Q1 / 2013 DE CCA. 20 – 25 MILIOANE / LUNA). DECI, PIPEREA CE A REALIZAT? SA NU UITAM CA PRIN PROCESELE PE CARE LE ARE IMPOTRIVA OLTCHIM (CEL PUTIN 4 PROCESE) PIPEREA ESTE IN INCOMPATIBILITATE FATA DE OLTCHIM!
    SEMNATI PETITIA SALVATI OLTCHIM:http://www.petitieonline.com/salvati_oltchim_si_arpechim
    POATE REUSIM IMPREUNA SA STOPAM CADEREA OLTCHIMULUI IN FALIMENT!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie