Cifra de afaceri de 16 milioane euro, estimata pentru 2013, de grupul de companii Gaz Sud-Grup Distributie Retele

 

Grupul de companii Gaz Sud – Grup Distributie Retele (GDR) estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 16 milioane euro si un profit operational de peste doua milioane euro, 2013 urmând sa fie primul an dupa 2008 în care compania înregistreaza profit.

import gazeÎn primele patru luni ale acestui an, grupul a avut o cifra de afaceri de peste sapte milioane de euro, în crestere cu circa 11% fata de perioada similara a anului trecut, iar EBITDA (profitul operational) a atins 1,5 milioane de euro, fiind de cinci ori mai mare comparativ cu primele patru luni din 2012.

Aceasta evolutie a indicatorilor financiari a fost determinata de deciziile managementului de a dezvolta activitatile de trading ale grupului si de a asigura furnizarea serviciilor conexe de executie (bransamente, instalatii utilizare etc).

Portofoliul de contracte a crescut constant, compania ajungând în prezent la 22.500 de clienti ( 22.000 la începutul acestui an), însa, pe fondul unui consum sensibil redus fata de anii anteriori. În aceste conditii, s-a trecut la controlul riguros al costurilor si la monitorizarea zilnica a încasarilor si termenelor de plata, pentru a limita întârzierile sau neplata serviciilor.

‘ Am reusit într-un timp relativ scurt sa schimb, la nivelul echipei, abordarea tipic inginereasca pe care o regasesti peste tot în aceasta industrie, într-una de business, orientata spre responsabilizare, performanta si profit. Strategia noastra urmareste generarea unor fluxuri financiare consistente, care sa ne permita sustinerea activitatilor de zi cu zi si realizarea investitiilor’, a declarat Alexandru Bucsa, directorul general al grupului de companii Gaz Sud – GDR.

Înfiintate în 2001, companiile Gaz Sud si GDR au ca obiect de activitate distributia si comercializarea combustibililor gazosi, dezvoltarea retelelor de distributie a gazelor naturale si a serviciilor conexe. Companiile opereaza o retea de distributie de aproximativ 700 de kilometri, care deserveste circa 22.500 de clienti din zonele limitrofe Bucurestiului, dar si din orase ca Rosiorii de Vede si Siret. capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie