Victor Ponta: Statul poate suferi condamnari la CEDO din cauza gradului de ocupare a sistemului penitenciar

 

Închisorile din România sunt foarte aglomerate, iar statul poate suferi condamnari la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) din aceasta cauza, considera premierul Victor Ponta, care sustine însa ca aceasta idee nu are legatura cu o eventuala gratiere a lui Gigi Becali.

supraaglomerare penitenciare„Avem o mare problema apropos de regimul penitenciar, de aglomerare a regimului penitenciar. În perioada urmatoare, o sa avem la CEDO probleme mari pe aceasta tema. Asta nu înseamna ca neaparat trebuie sa avem mai putini detinuti, e vorba însa de faptul ca sistemul penitenciar din România practic nu mai rezista la gradul de ocupare si o sa fim – probabil, sper sa nu se întâmple, dar…- o sa fim, o sa începem sa avem condamnari pe aceasta tema la CEDO”, a spus Ponta.

El a sustinut ca aceasta idee nu are legatura cu o eventuala gratiere a lui Gigi Becali si a precizat ca rezolvarea problemei depinde de asigurarea banilor necesari sistemului penitenciar, în conditiile în care însa fonduri trebuie alocate din buget si pentru spitale sau scoli.

Întrebat de jurnalisti daca realizarea unor penitenciare private nu poate reprezenta o solutie, Ponta a aratat ca acest lucru presupune ca o firma privata sa construiasca penitenciarul, dar costurile de exploatare trebuie acoperite tot din buget.

George Becali a fost condamnat definitiv, luni, de instanta suprema la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare.gandul.info

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie