ÎCCJ îsi desfasoara activitatea în conditii improprii si de-a dreptul rusinoase – Victor Ponta

 

Premierul Victor Ponta a vizitat vineri Înalta Curte de Casatie si Justitie iar la plecare a declarat ca sediul în care îsi desfasoara activitatea aceasta instanta este total impropriu si conditiile „sunt de-a dreptul rusinoase”.

victor ponta1„Conducerea Înaltei Curti de Casatie si Justitie mi-a povestit de mai multe ori despre conditiile total improprii în care îsi desfasoara activitatea. Realitatea este mult mai rea decât mi se povestise mie. Sunt niste conditii de-a dreptul rusinoase pentru o tara moderna si pentru o institutie fundamentala, asa cum este Înalta Curte de Casatie si Justitie. Împreuna cu ministrul Justitiei si ministrul de Finante, o sa gasim o solutie, dar nu provizorie, ci pe termen mediu si lung, pentru ca instanta suprema sa-si poata desfasura activitatea în niste conditii decente. Din ce am vazut eu în institutiile publice din România, ma refer la Guvern, instante, autoritati locale, cred ca este situatia cea mai rea pe care am vazut-o eu”, a spus Ponta, dupa ce a avut o întrevedere cu conducerea ÎCCJ.

Premierul nu este de acord ca instanta suprema sa fie mutata în Palatul de Justitie, pentru ca ar trebui mutata de acolo Curtea de Apel, o solutie fiind construirea unui nou sediu.

În opinia sa, acest sediu nou nu ar costa foarte mult, în conditiile în care Guvernul aloca sume mari de bani pentru cladirile instantelor si parchetelor dispersate prin tot Bucurestiul.

„Am discutat si alte probleme, care tin de primele efecte ale intrarii în vigoare a Codului de procedura civil, pregatirea de aplicare a Codului de procedura penala, despre ideea de reflectare mai clara în Constitutie a puterii judecatoresti. Au fost mai multe teme, însa problema cea mai mare este aceea a functionarii instantei supreme în conditii cât de cât decente. Ceea ce am vazut aici este realmente inacceptabil”, a afirmat Victor Ponta. agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie