Freesat, noua platforma de televiziune prin satelit, lansata in Romania

 

O noua platforma de televiziune prin satelit, Freesat, a fost lansata în România de societatea româneasca Freesat SRL, în colaborare cu operatorul francez de sateliti Eutelsat.

freesat platforma televiziune satelit„Într-o piata aglomerata de oferte, în care lupta pentru fiecare client se desfasoara la nivel de pret, îsi face loc un nou furnizor (…) serviciul de televiziune digitala prin satelit Freesat”, se spune într-un comunicat remis, joi, agentiei MEDIAFAX.

Freesat este un serviciu de distributie a televiziunilor prin satelit de tip DTH (Direct-to-home). Conform comunicatului, Freesat este diferit de celelalte platforme de satelit din România prin faptul ca abonatii nu au perioada contractuala si nici factura lunara, platind o singura data pe an. Serviciile de televiziune furnizate de Freesat pot fi receptionate de abonati la un pret de 99 lei pe an (cu TVA inclus).

În grila de programe a Freesat se regasesc televiziuni românesti, printre care TVR 1, TVR 2, Pro TV, Acasa TV, Pro Cinema, Sport.ro, Kanal D, Prima TV, National TV, Favorit TV, TVR HD, TVR 3, TVR News, TVR International, TVR Cluj, TVR Craiova, TVR Iasi, TVR Timisoara, TVR Târgu-Mures, Etno TV, Taraf TV si WEST TV.

Kitul de receptie a platformei Freesat poate permite, de asemenea, vizionarea a pâna la 500 de televiziuni internationale free-to-air (libere la retransmisie).

Sistemul functioneaza pe baza de cartela de acces pre-platita, iar pentru instalare este necesar un decodor si antena compatabile, disponibile la distribuitorii Freesat sau la magazinele de specialitate.

Potrivit comunicatului, cartela si kit-ul de receptie se platesc o singura data, la achizitionare. Serviciul este asigurat prin intermediul satelitului Eutelsat 16A.

„Am dorit sa oferim românilor accesul la televiziune la un pret avantajos, pe care sa si-l permita un om normal, cu un salariu mai mic. În plus, credem ca cea mai buna oferta pentru acesti clienti este oferta fara perioada contractuala si facturi lunare. Cu 99 de lei, ai asigurate posturile tale preferate pentru un an întreg – fara griji, fara abonament”, a declarat Serban Belenes, General Manager Freesat.

Serban Belenes este si reprezentantul operatorului de sateliti Eutelsat în România.

Conform site-ului freesat.ro, serviciul Freesat este oferit de societatea Freesat SRL. De altfel, Freesat SRL este si detinatoarea avizului de retransmisie de la Consiliul National al Audiovizualului, pentru platforma de satelit Freesat.

Compania franceza Eutelsat a anuntat, în octombrie 2011, la evenimentul „International Digital Forum” de la Bucuresti, ca intentioneaza sa lanseze o noua platforma de televiziune prin satelit, Freesat, care vizeaza însa un alt model de distributie decât cel al celorlalte platforme de pe piata din România.

Atunci, Patrice Sidot, Head of Sales pentru Europa Centrala si de Est al companiei Eutelsat, a spus: „Avem un proiect care, din punct de vedere tehnic, functioneaza. Înca nu este comercial, dar functioneaza. Suntem în faza de teste. Cu acest model avem o noua oferta pentru clienti. Vrem sa oferim ceva diferit. Nu este complet gratuit, dar nimic nu este vreodata complet gratuit”, a spus Patrice Sidot.

Totodata, potrivit lui Patrice Sidot, „România este o tara importanta pentru Eutelsat, din motive istorice”. „Am fost dintotdeauna aici, de la început, TVR este un client important, traditional, de-al nostru. Am fost aici si când grupul Intact si-a dezvoltat canalele de televiziune”.

Pe de alta parte, Serban Belenes, reprezentantul operatorului de sateliti Eutelsat în România, este cel care, în 2011, a solicitat înregistrarea marcii Freesat la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM), el confirmând, pe 1 septembrie 2011, pentru MEDIAFAX, existenta unui proiect pilot al unei noi platforme de televiziune prin satelit.

În mod concret, Serban Belenes a solicitat OSIM, în nume personal, înregistrarea marcii Freesat, la sfârsitul lunii iulie 2011. Solicitarea de înregistrare a marcii Freesat s-a facut pentru clasa „Difuzarea programelor de radio si televiziune; închirierea de echipament pentru receptia programelor de radio si televiziune”.

Compania franceza Eutelsat, înfiintata în anul 1997, este unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de satelit din lume. Eutelsat este satelitul traditional folosit de Televiziunea Publica din România.

Freesat este cea de-a sasea platforma digitala (Direct to Home – DTH) din România, alaturi de Digi TV (operata de compania de cablu RCS & RDS), Focus Sat (operata de compania de cablu UPC), Dolce (operata de Romtelecom), AKTA (operata de Digital Cable Systems si preluata în 2011 de Romtelecom) si Boom TV (operata de DTH Television Grup si preluata în 2011 de Romtelecom).

De asemenea, Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a acordat, pe 21 mai 2013, societatii Orange România un aviz de retransmisie pentru programe de televiziune prin satelit, sub denumirea „Orange TV”. Potrivit informatiilor prezentate în sedinta de marti a CNA, SC Orange România SA a cerut aprobarea de a retransmite prin satelit (DTH) un numar de 99 de televiziuni, dintre care 29 sunt HD. economica.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

1 comentariu

  1. cosergar sabin spune:

    sunt interesat de noul abonament pe care la-ti deschis dumneavoastra rog sa fiu contactat pe nr de tel 0748932499 va multumesc

Adaugă părerea ta


 

Distribuie