Spor de 100% din salariul functiei de baza, pentru politistii care lucreaza in week-end – propunere

 

Politistii care lucreaza sambata, duminica si in zilele declarate sarbatori legale ar putea primi un spor de 100% din salariul functiei de baza, informeaza Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor Pro Lex intr-un document de presa publicat pe site-ul propriu. Conform institutiei, a fost deja semnat un acord in baza caruia Ministerul Afacerilor Interne s-a angajat sa elaboreze, in termen de 60 de zile, un  proiect de ordonanta de urgenta care sa prevada plata sporului.

politia ridicare permisConcret, presedintele Pro Lex a propus emiterea unei OUG prin care sa se acorde un spor de 100% din salariul functiei de baza pentru politistii care lucreaza sambata si duminica sau in sarbatorile legale (declarate prin lege ca fiind nelucratoare), anunta Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor Pro Lex in comunicatul de presa.

Aceasta in conditiile in care prevederile legale aplicabile in 2013 stabilesc compensarea numai cu timp liber corespunzator.

Potrivit sursei citate, in urma propunerii inaintate de presedintele Pro Lex, Ministerul Afacerilor Interne si organizatiile sindicale reprezentative au semnat, in 22 mai, Acordul colectiv privind raporturile de serviciu ale politistilor, document ce stabileste, printre altele, elaborarea ordonantei de urgenta pentru acordarea sporului.

„Partile semnatare ale Acordului colectiv privin raporturile de serviciu convin ca, in termen de 60 de zile de la data semnarii prezentului Protocol, sa intreprinda demersurile necesare din competenta in vederea elaborarii si promovarii unui proiect de ordonanta de urgenta a Guvernului care sa aiba ca obiect de reglementare plata unui spor de 100% din salariul functiei de baza pentru munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile legale in vigoare, nu se lucreaza”, se arata in documentul semnat miercuri.

In plus fata de aceasta prevedere, protocolul cuprinde dispozitii referitoare la:

  • constituirea si folosirea fondurilor destinate imbunatatirii conditiilor la locul de munca ale politistilor,
  • securitatea si sanatatea in munca,
  • programul programul zilnic de lucru al politistilor,
  • perfectionarea profesionala,
  • raspunderea pentru daune aduse autoturismului de serviciu.

Informatii suplimentare privind Acordul colectiv privind raporturile de serviciu ale politistilor se gasesc pe site-ul propriu al Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor Pro Lex.Mirela Oprea, avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie