Legea privind finantele publice locale – norme de aplicare a prevederilor

 

In Monitorul Oficial Romaniei, partea I, nr. 290 din data de 22 mai 2013 a fost publicat Ordinul ministrului finantelor publice nr. 614/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor art. 42 din Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale.

ghiseuNormele se refera la aplicarea art. 42 din Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale, cu privire la verificarea incadrarii angajamentelor in bugetele aprobate.

In conformitate cu aceste prevederi, proiectele angajamentelor legale din care rezulta cheltuieli pentru investitii publice, initiate de unitatile/subdiviziunile administrativ-teritoriale si institutiile publice din subordinea acestora, se transmit unitatilor teritoriale ale Trezoreriei Statului in vederea avizarii din punctul de vedere al incadrarii sumelor in creditele de angajament si bugetare ramase disponibile. Unitatile/subdiviziunile administrativ-teritoriale pot incheia angajamente legale noi numai pentru proiectele avizate de catre unitatile teritoriale ale Trezoreriei Statului.juridice.ro.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie