Gabriela Ungureanu, director executiv la Directia Judeteana Comunitara de Evidenta a Persoanelor Brasov, trimisa in judecata pentru abuz in serviciu

 

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Brasov au dispus trimiterea in judecata a inculpatei Gabriela Ungureanu, director executiv la Directia Judeteana Comunitara de Evidenta a Persoanelor Brasov pentru abuz in serviciu contra intereselor publice.

DNAProcurorii au retinut in sarcina directorului executiv urmatoarele infractiuni:

  • abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial
  • sapte infractiuni de conflict de interese.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada 2010 – 2012, inculpata Ungureanu Gabriela, in calitate de director executiv al D.J.C.E.P. Brasov, a atribuit in mod preferential un numar de sapte contracte de realizare a unor lucrari de investitii catre o societate comerciala administrata, in fapt, de catre fiul sau, astfel ca aceasta societate comerciala a realizat un folos material in valoare totala de 124.927,23 lei.

Contractele atribuite vizau realizarea unor lucrari in domeniul IT (realizare web si server dedicat, laborator foto, sistem de monitorizare video, aparatura IT, proiectare, etc.) desi firma beneficiara fusese infiintata de putin timp, nu avea experienta in domeniul informatic si obiectul de activitate nu avea legatura cu lucrarile ce urmau a fi prestate.

De asemenea, in una din aceste situatii, respectiv pentru realizarea sistemului de monitorizare video a sediului institutiei, Ungureanu Gabriela a aprobat plata sumei de 58.207,67 lei catre firma administrata de fiul sau, desi lucrarea nu fusese realizata.

Consiliul Judetean Brasov s-a constituit parte civila in cauza cu suma de 58.207,67 lei, ce reprezinta contravaloarea lucrarii neexecutate in cadrul investitiei „Sistem de monitorizare control acces si supraveghere perimetrala video la Inspectoratul de Politie al Judetului Brasov si Directia Judeteana Comunitara de Evidenta a Persoanelor Brasov”.

In vederea recuperarii acestui prejudiciu si a confiscarii folosului material realizat in mod injust, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unui imobil apartinand inculpatei.

Dosarul a fost inaintat la instanta de judecata.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.Georgiana Matache, infolegal.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

1 comentariu

  1. Diana Vitiuc spune:

    Celebra spagara Gabriela Ungureanu isi merita locul la Targsor. O familie de hoti si de parveniti. Adrian Ungureanu o sa ii calce pe urme ca i se pregateste si lui un rechizitoriu frumos.Bine ca mai exista justitie. La puscarie cu ei!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie