Disparitia lui Codrut Marta, inca un mister

 

Au trecut 12 luni de la misterioasa disparitie a lui Codrut Marta, mâna dreapta a lui Sorin Blejnar, fostul sef al Fiscului din guvernul Boc. Pe 21 martie 2012, de sfintii Constantin si Elena, Marta a disparut de acasa în conditii suspecte. Si-a lasat telefoanele în masina si i-a cerut soferului sa se plimbe prin oras. Printre ultimele persoane pe care le-a vazut a fost si bunul sau prieten si nas Elan Scwartzenberg, pe atunci proprietar al Realitatea TV.

Codrut Marta

Codrut Marta

Disparitia sa este cu atât mai suspecta cu cât era cercetat penal, alaturi de seful si prietenul sau de o viata, Sorin Blejnar, pentru instigare la evaziune fiscala. E neclar si de ce sotia i-a anuntat disparitia abia peste patru zile. Ca o coincidenta, Blejnar si Schwartzenberg, au luat masa împreuna la un restaurant din centrul Capitalei, la o zi dupa ce Marta nu a mai fost vazut de nimeni. Paparazzi de la ZIUA News i-au surprins pe 22 mai pe cei doi buni prieteni într-un local cu pretentii de pe soseaua Kiseleff, cu trei zile înainte ca sotia lui Marta sa-i anunte disparitia.
Acestea sunt faptele, numai ca de atunci a trecut un an si omul nostru, mâna dreapta a lui Blejnar, stapânul informatiilor cautate de anchetatori, parca a intrat în pamânt. Oare îl mai cauta cineva cu adevarat? Adus în instanta, Marta ar putea deserta sacul cu secrete. Confreeria celor cu “nasul în suflet” tremura la ideea ca Marta ar putea vorbi.
Oare mai traieste? Tatal sau, Marta Alexandru, a declarat într-un interviu acordat pentru Jurnalul National ca are impresia ca “s-a întâmplat ceva mult mai grav decât o fuga sau o rapire”.

Dat în urmarire prin Interpol, Marta ar fi fost ba rapit, ba ucis, ba disparut fara urma
Marta este de negasit, desi a fost dat în urmarire generala atât în tara, cât si în afara granitelor. În lipsa lui, nici dosarul în care este cercetat împreuna cu Blejnar nu a avansat prea mult. Marta a fost condamnat, iar Curtea de Apel Bucuresti a decis arestarea acestuia în lipsa. Seful sau, Sorin Blejnar, se plimba în voie cu toate ca are un statul neclar. Concret, procurorii DNA au cerut interdictie pentru ca fostul sef al ANAF sa paraseasca tara, însa judecatorii instantei supreme au respins pe 10 aprilie aceasta solicitare, în urma contestarii depuse de catre Blejnar. Acum este liber sa paraseasca tara!
Totusi, DNA a instituit sechestru asiguratoriu asupra mai multor bunuri mobile si imobile apartinând lui Blejnar, fostului sau sef de cabinet Codrut Marta si fostului director al Autoritatii Nationale a Vamilor Viorel Comanita. Nu s-a dat înca un verdict definitiv în acest caz cu toate ca este deosebit de grav. Fostul sef al ANAF, împreuna cu mâna sa dreapta Codrut Marta, este acuzat ca, în perioada mai 2011-iulie 2012, a acordat sprijin unui grup infractional organizat care a sustras de la plata accizelor cantitati însemnate de motorina comercializate pe piata interna. Prejudiciul produs astfel se ridica la 15 milioane de euro si consta din neplata de accize, TVA si impozit pe profit la comercializarea de motorina Euro 5.
Ca o picanterie este de amintit ca si sotia lui Marta a fost trimisa în judecata de procurorii DIICOT, fiind acuzata de prostitutie si proxenetism. A condus o retea de prostituate de lux pentru clientii cu dare de mâna.

Prieteni de o viata
Pe Sorin Blejnar si Codrut Marta îi leaga o prietenie de o viata. Sunt nascuti în Savârsin, judetul Arad, au fost colegi de scoala si apoi au studiat la Timisoara la aceeasi Universitate. Când Blejnar a ajuns presedintele ANAF, Marta si-a urmat prietenul si a fost numit seful sau de cabinet. Pe filiera Marta-Blejnar, firele duc si la Palatul Cotroceni, acolo unde seful Comunitatii Nationale de Informatii, Dan Moldoveanu, este nasul cuplului Blejnar-Buzabrici. De asemenea, consilierul general Horatiu Tica, personaj cu o avere considerabila, supranumit nasul PUZ-urilor în Bucuresti si fost coleg de liceu si prieten, în celula de baza Blejnar-Marta, este casatorit cu sefa de cabinet din primarie a lui Basescu, pe vremea când acesta era primar general al Capitalei.
Codrut Marta este un om bogat. Are în conturi 2.136.000 lei, 620.000 euro, dar si un apartament de 172 mp în Bucuresti, obtinut prin donatie, conform ultimei declaratii de avere. Între 1997-1998 a facut afaceri imobiliare cu terenuri în Arad si Giurgiu, de unde a câstigat aproape jumatate de milion de euro. Disparutul mai are ceasuri de 30.000 de euro, tablouri de 20.000 de euro si arme de vânatoare de 10.000 de euro. Totodata, a detinut si jumatate din societatea Glasul Aradului SRL Arad, care detine licenta pentru postul de radio. Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a primit în luna martie o solicitare de la societatea Glasul Aradului SRL de cedare a licentei audiovizuale a postului de radio Glasul Aradului catre societatea Joy Media Enterprise. Codrut Marta a fost reprezentat la adunarea generala actionarilor de catre Adrian Marta, printr-o procura din 2012.

Gusa: Marta si Elan au preluat marca Realitatea
Numele lui Elan Schwartzenberg a intrat din nou în atentia publicului dupa ce compania Realitatea Media, detinuta si condusa de Cozmin Gusa, ar putea ramâne fara trei marci importante. Marcile Realitatea TV, Realitatea.net si Realitatea FM ar putea fi preluate de compania britanica Win Win Business Lobby Company, conform unei decizii a Curtii de apel. Win Win Business Lobby Company este o companie britanica ai carei actionari nu sunt cunoscuti. Firma a cumparat cele trei marci pentru 1,1 milioane de euro în vara anului trecut, când de Realitatea TV se ocupa omul de afaceri Elan Schwartzenberg. Ulterior, tranzactia a fost contestata în instanta de mai multi creditori.
Cozmin Gusa a fost cel care a afirmat ca în spatele acestei actiuni s-ar afla Elan Schwartzenberg care detine E Boutique KFT si care ar controla si firma Win Win Business Lobby Company, alaturi de Codrut Marta. Elan Schwartzenberg  îsi petrece timpul între Monaco si Tel Aviv si ar putea sa nu revina prea curând la Bucuresti din cauza dosarului Marta. Daniela Ivan, jurnalul.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie