Bacalaureat 2013: Calendar, proceduri, sanctiuni

 

Elevii de clasa a XII-a se pregatesc pentru sustinerea examenului de Bacalaureat. În mai putin de o saptamâna încep înscrierile, iar pe 10 iunie va avea loc prima proba. Candidatii trebuie sa stie ca nu pot intra în sali cu manuale, dictionare, notite, însemnari si telefoane mobile.

examen bacalaureat1În perioada 27-31 mai se desfasoara înscrierea candidatilor la prima sesiune a BACALAUREATULUI 2013, urmând ca prima proba, cea de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala în limba româna (proba A), sa se dea pe 10 iunie.

În perioada 12-14 iunie va avea loc proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala în limba materna (proba B), urmata în 17-21 iunie de proba de evaluare a competentelor digitale (proba D) si în 25-28 iunie de proba de evaluare a competentelor lingvistice într-o limba de circulatie internationala (proba C).

Probele scrise de la Bacalaureat vor fi sustinute în 1 iulie la Limba si literatura româna (proba E a) si în 2 iulie – la Limba si literatura materna (proba E b). Testarea va continua în 3 iulie cu proba obligatorie a profilului (proba E c) si în 5 iulie cu proba la alegere a profilului si specializarii (proba E d).

Rezultatele vor fi afisate în 8 iulie, iar contestatiile vor fi depuse în aceeasi zi, urmând ca în perioada 9 -11 iulie sa fie solutionate. Rezultatele finale vor fi afisate în 12 iulie.

VEZI CALENDARUL EXAMENULUI DE BACALAUREAT

În timpul BAC-ului, candidatii nu pot intra în sali cu manuale, dictionare, notite, însemnari si alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, si nici cu telefoane mobile.

Premierul i-a cerut ministrului Educatiei sa se asigure ca absolventii de liceu vor fi atent supravegheati, in asa fel incat sa nu poata copia.

“Vreau sa va rog sa va organizati bine, sa comunicati foarte bine, sa fiti foarte receptivi la orice probleme apar. Si, sincer sa fiu, sper ca o sa avem rezultate mai bune la Bacalaureat. E foarte important, o spun inca o data, supravegherea: camere de luat vederi, profesori. Aia trebuie sa fie la sange! Deci, un elev bine pregatit ia o nota mare, unul mai putin pregatit o nota mica, dar unul care fura trebuie sa dispara din examen. Aici nu cred ca exista niciun fel de rabat si niciun fel de diferenta de ceea ce se cere. Poti sa fii mai putin bine pregatit, dar nu poti sa fii hot! Daca esti hot, trebuie sa pleci din Bacalaureat!”, a cerut Victor Ponta.

Candidatul care are asupra sa materiale nepermise în sala de examen (telefoane mobile, culegeri, manuale, notite, însemnari etc., precum si orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare, poseta/geanta etc.) va primi o punga/plic în care sa le introduca, împreuna cu o declaratie tip în care se mentioneaza numele si prenumele si obiectele personale care vor fi depozitate si va fi îndrumat de catre un membru al echipei de control spre sala de depozitare a obiectelor personale.

Sala de depozitare a obiectelor personale se va afla cât mai aproape de intrarea în centrul de examen si va fi supravegheata de o persoana dintre asistenti, desemnata de comisia de examen.

Dupa ce au trecut de punctul de legitimare si de cel de depozitare a obiectelor personale (nepermise în sala de examen), candidatii se deplaseaza spre sala de examen, unde sunt repartizati conform tabelelor afisate pe usi.

Accesul candidatilor în centrul de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 – 8:30.

Presedintele comisiei din centrul de examen desemneaza o comisie de control, formata din minimum doua cadre didactice (dintre asistenti sau membrii comisiei) si personalul de paza de la intrarea în centrul de examen.

La accesul candidatilor în centrul de examen se procedeaza astfel:

– un cadru didactic si un membru al personalului de paza solicita la intrarea fiecarui candidat prezentarea actului de identitate, si verifica daca fotografiile corespund;
– candidatii sunt îndrumati spre zona din centrul de examen unde se gasesc salile de examen;
– candidatii sunt atentionati sa citeasca extrasele din Metodologie afisate pe usa salii de examen si sa nu stationeze pe holuri mai mult de 5-7 minute;
– candidatii care au materiale/obiecte nepermise în sala de examen sunt îndrumati spre sala de depozitare a acestora. jurnalul.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie