Noul pod peste Dunare, intre Calafat si Vidin, va fi inaugurat la 14 iunie

 

Noul pod peste Dunare, între Calafat si Vidin, va fi inaugurat la 14 iunie, informeaza biroul de presa al administratiei prezidentiale a Bulgariei. La acest acord au ajuns miercuri presedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, premierul României, Victor Ponta, si comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn, care s-au întâlnit miercuri la Bruxelles.

podul calafat-vidinPodul Calafat-Vidin este cel mai important proiect de infrastructura realizat între România si Bulgaria în ultimele decenii. Acesta are o lungime de aproximativ doi kilometri, fiind cel mai lung pod pe Dunare, si este dotat cu doua benzi rutiere pe fiecare sens, o linie de cale ferata, doua trotuare si o pista pentru biciclisti. Costurile constructiei, care pâna în anul 2011 erau estimate la circa 225 de milioane de euro, vor depasi cel mai probabil 250 milioane de euro pâna la finalizarea proiectului.

Tot miercuri, presedintele Traian Basescu a promulgat Legea de ratificare a Acordului dintre Guvernul României si cel al Bulgariei referitor la constituirea unei societati româno-bulgare pentru exploatarea podului Calafat-Vidin. Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale remis AGERPRES, seful statului a semnat miercuri „decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României si Guvernul Republicii Bulgaria privind constituirea unei entitati comerciale mixte pentru exploatarea noului pod mixt (rutier si feroviar) peste fluviul Dunarea, între orasele Calafat (România) si Vidin (Republica Bulgaria), semnat la Sofia la 28 februarie 2013”. agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie