ANOFM: 4.000 de persoane vor beneficia de peste 190 de programe de formare profesionala in luna iunie. Ce meserii se cauta?

 

Peste 190 de programe de formare profesionala vor fi organizate la nivel national, în luna iunie, pentru aproape 4.000 de persoane, cei mai multi cursanti urmând sa fie pregatiti în judetele Dolj, Hunedoara, Brasov si Neamt, informeaza Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

ANOFMAgentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca va derula, în luna iunie, 192 de programe de formare profesionala pentru 3.957 de persoane, care beneficiaza, conform legii, de servicii de formare profesionala gratuite, organizate de agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca si agentia municipiului Bucuresti.

Judetele în care se vor organiza cele mai multe cursuri, cu numar mare de participanti, sunt: Dolj (238 de persoane), Hunedoara (238 de persoane), Brasov (168 de persoane), Neamt (155 de persoane), Iasi (150 de persoane).

Meseriile cele mai solicitate pentru care se organizeaza programe de formare profesionala, în perioada mentionata, sunt: lucrator în comert (397 de persoane), bucatar (339 de persoane), inspector (referent) resurse umane (311 persoane), operator introducere validare si prelucrare date (215 persoane), agent de securitate (190 de persoane), ospatar/chelner/vânzator în unitati de alimentatie publica (152 de persoane), contabil (142 de persoane), instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze (138 de persoane), manichiura – pedichiura (136 de persoane) si lucrator în cultura plantelor (134 de persoane). Aurelia Alexa, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie