Unificarea pietelor telecom din UE ar putea elimina tarifele de roaming

 

Comisarul european pentru Agenda Digitala, Neelie Kroes, a declarat ca doreste unificarea pietelor telecom din Uniunea Europeana pâna în anul 2015, transmite publicatia EUobserver.

telefonie mobila„Am aceeasi vârsta ca Alex Ferguson (fostul manager al Manchester United – n.r.), dar nu ma voi retrage pâna nu am doborât toate barierele pentru o piata telecom comuna”, a declarat Kroes, în vârsta de 71 de ani, la European Business Summit.

Comisarul a sustinut ca o piata telecom comuna în UE ar însemna 110 miliarde de euro în plus la PIB-ul Uniunii, echivalentul a 0,8%.

Printre masurile care ar putea fi luate pentru piata comuna ar fi eliminarea tarifelor de roaming în UE. O alta propunere prevede înfiintarea unui singur arbitru telecom pentru toate cele 27 de state membre.

Din fericire, companiile telecom din Europa sustin ideea pietei comune, deoarece aceasta ar presupune investitii mai mici în infrastructura, cercetare si dezvoltare. Masura este necesara si deoarece Europa a pierdut cursa în ceea ce priveste inovatia în telecom în fata SUA si a Asiei, potrivit lui Kroes.

Procesul de unificare este dificil deoarece piata europeana este foarte fragmentata. Potrivit European Telecommunications Network Operators’ Association (ETNO), în UE sunt circa 1.200 de furnizori de servicii de telefonie fixa si peste 100 de operatori mobili. Prin comparatie, China are doar trei operatori mobili, iar SUA sase.Adrian Popa, gandul.info

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie