Proiectul pentru amnistierea si gratierea detinutilor cu pedepse de pâna la 6 ani a fost respins de Senat

 

Plenul Senatului a respins, miercuri, propunerea legislativa prin care putea fi operata amnistia si gratierea unor categorii de detinuti, care au primit pedepse privative de libertate de pâna la 6 ani.

Senatul RomanieiInitiativa legislativa, semnata de catre deputatul PSD Madalin Voicu si deputatul din partea minoritatilor nationale Nicolae Paun, urmeaza sa fie supusa votului decizional în Camera Deputatilor.

Actul normativ prevede amnistirea infractiunilor care prevad o pedeapsa privativa de libertate de pâna la 4 ani inclusiv sau amenda, precum si gratierea în întregime a pedepselor cu închisoarea de pâna la 6 ani inclusiv si a pedepselor cu amenda aplicate de instanta, indiferent de modalitatea de executare a pedepsei închisorii dispusa de instanta.

În cadrul dezbaterilor, între cei care au sustinut proiectul de lege s-au numarat senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu, care a mentionat ca ar putea initia un alt proiect de lege pe aceeasi tema în cazul respingerii celui discutat, dar si liderul senatorilor PPDD, Haralambie Vochitoiu.

Initiativa legislativa a primit un raport de respingere din partea Comisiei juridice, pentru care au votat 86 de senatori, în vreme ce alti 12 senatori au fost împotriva respingerii actului normativ.

Ulterior, la votul final, propunerea legislativa a înregistrat 84 de voturi „împotriva” si un vot „pentru”. Manciu Andi, mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie