Incepand cu anul scolar 2014-2015, manualele scolare vor fi disponibile in format digital si online

 

Manuale scolare noi ar putea fi disponibile pe viitor, conform unei metodologii lansate recent in dezbatere publica de Ministerul Educatiei Nationale. Mai precis, institutia propune ca, incepand din anul scolar 2014-2015, elevii sa aiba acces inclusiv la o varianta digitala a manualului utilizat la clasa. In plus, cartile vor putea fi disponibile si online.

manual digitalMetodologia privind evaluarea/reevaluarea, aprobarea, achizitionarea si gestiunea manualelor scolare in invatamantul preuniversitar a fost lansata recent in dezbatere publica de Ministerul Educatiei Nationale (MEN) pe site-ul propriu.

Proiectul aduce o noutate in ceea ce priveste manualele scolare, in sensul ca, pe viitor, acestea nu vor mai fi disponibile doar in varianta tiparita. Mai exact, potrivit metodologiei supuse dezbaterii publice, elevii vor primi, la achizitionarea manualului, si componenta digitala, stocata pe un CD.

In plus, varianta digitala va fi disponibila si online, pe platforma www.manuale.edu.ro, pagina aflata momentan in constructie.

Conform proiectului elaborat de MEN, noile manuale pilot vor putea fi utilizate chiar incepand din anul scolar 2013-2014, insa doar pentru elevii clasei I si doar in paralel cu cele existente deja. Ulterior, din 2014, ministerul va elabora treptat manuale si pentru celelalte clase, urmand ca procesul sa se finalizeze in 2018.

Ce reprezinta componenta digitala a manualului scolar?

Conform MEN, componenta digitala este o forma electronica a manualului scolar, care cuprinde:

  • forma *pdf. a continutului variantei tiparite a manualului scolar,
  • activitati multimedia interactive de invatare – AMII, care pot fi exercitii interactive, jocuri educationale, animatii, filme si simulari care aduc un plus de profit cognitiv.

Metodologia se va afla in dezbatere publica pana la data de 30 mai 2013, data pana la care cei interesati pot transmite observatii, utilizand un formular special, disponibil AICI.

Puteti consulta in fisier atasat textul integral al proiectului elaborat de MEN. De asemenea, pentru informatii suplimentare, consultati site-ul Ministerului.

Mirela Oprea, avocatnet.ro.

 

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie