Greva spontana la RATC Constanta. Transportul în comun paralizat

 

Transportul în comun este paralizat în municipiul Constanta dupa ce, miercuri, circa 200 de soferi ai Regiei Autonome de Transport în Comun (RATC) au declansat o greva spontana si nu au mai plecat pe trasee, autobuzele ramânând parcate în curtea institutiei.

ratc constantaPrincipala nemultumire a protestatarilor o reprezinta salariile mici pe care acestia le primesc, de circa 1.100 de lei net pe luna, salarii nemajorate în ultimii ani.

Potrivit liderului de sindicat de la RATC, Timur Ibram, grevistii nu vor sa renunte la actiunea de protest pâna când reprezentantii regiei nu îi vor asigura ca le vor majora salariile, sindicalistul precizând totodata ca si-a prezentat demisia din functie la solicitarea protestatarilor.

„Salariile sunt înghetate de trei-patru ani si nu s-au mai acordat nici tichete de masa sau alte prime. Situatia financiara a regiei nu a mai permis asta”, a declarat Ibram, precizând ca exista o datorie neachitata de peste 13 milioane de lei a Casei Judetene de Pensii catre RATC, „suma care reprezinta contravaloarea abonamentelor gratuite acordate persoanelor deportate politic sau stramutate si care trebuie suportata de respectiva institutie”.

Conform liderului de sindicat, Primaria Constanta nu are datorii catre RATC, administratia locala achitând contravaloarea abonamentelor oferite gratuit pensionarilor.

Directorul RATC Constanta, Ovidiu Tanase, afirma ca actiunea de protest a soferilor ar fi ilegala si sustine ca încercarile de a purta un dialog cu protestatarii au fost zadarnice pâna în prezent. agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie