Profesorii ar putea fi obligati sa raporteze lunar, pe internet, situatia absentelor

 

Profesorii ar putea fi obligati ca, începând cu anul scolar 2013-2014, sa raporteze lunar, pe internet, situatia absentelor, a declarat ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

absente catalog„Este un lucru grav când un copil nu vine la scoala. Eram în SUA, am lipsit trei zile pentru ca am fost bolnav si au sunat sa ma întrebe de ce lipsesc. Daca în SUA o facultate suna dupa student, de ce în România scoala sa nu fie interesata de ce se întâmpla cu elevii. De aceea, voi încerca sa avem raportarea lunara a absentelor, pe fiecare scoala, pe internet, începând cu anul scolar 2013-2014”, a declarat ministrul Remus Pricopie, citat de Mediafax.

Ministrul a mentionat ca scoala trebuie sa acorde importanta problemei absentelor si a dialogului cu parintii.

„Poate este nevoie sa facem educatia parintilor pentru controlul riguros al copiilor”, este de parere Remus Pricopie.

Potrivit ministrului Pricopie, România are obligatia sa elaboreze un document nou privind abandonul scolar, altfel nu pot fi accesate fonduri structurale pentru perioada 2014 – 2020.

„Fondurile structurale 2014 – 2020 sunt pentru reducerea abandonului scolar si formarea continua, dar, din pacate, la formarea continua avem participare la proiecte de numai doi la suta”, a declarat Pricopie.antena3.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie