Legea privind formalitatile de raportare aplicabile navelor la sosirea sau plecarea din porturile românesti s-a publicat in MO

 

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 280 din data de 17 mai 2013 a fost publicata Legea nr. 162/2013 privind formalitatile de raportare aplicabile navelor la sosirea in si/sau la plecarea din porturile romanesti.

nava de croazieraLegea are ca obiect de reglementare simplificarea si armonizarea procedurilor administrative aplicate in domeniul transportului maritim, prin standardizarea transmiterii electronice a informatiilor si prin rationalizarea formalitatilor de raportare.

Formalitati de raportare sunt informatii care, in conformitate cu legislatia nationala aplicabila, trebuie furnizate in scopuri administrative si procedurale atunci cand o nava soseste intr-un port romanesc sau pleaca dintr-un port romanesc.

Autoritatile relevante vor asigura masurile necesare indeplinirii formalitatilor de raportare in format electronic si transmiterea acestora printr-o interfata electronica unica pana cel mai tarziu la 1 iunie 2015.

Aceasta interfata electronica unica, care conecteaza SafeSeaNet, e-Customs si alte sisteme electronice utilizate de autoritatile relevante constituie locatia in care toate informatiile sunt raportate o singura data si sunt puse la dispozitia tuturor autoritatilor relevante si a statelor membre ale Uniunii Europene. juridice.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie