CECCAR a publicat tabloul profesiei pentru anul 2013

 

Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania a publicat luni tabloul profesiei pentru anul 2013, care cuprinde toti expertii contabili, contabilii autorizati si societatile profesionale cu drept de practica in acest an.

CECCARHotararea care aproba Tabloul CECCAR a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 283 din 20 mai 2013, insa lista propriu-zisa a membrilor CECCAR cuprinsi in Tabloul profesiei a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 283 bis, care nu poate fi consultat online, ci trebuie achizitionat in format fizic de la Centrul pentru relatii cu publicul al  Regiei Autonome Monitorul Oficial.

Totusi, CECCAR are pe pagina sa de internet un serviciu care permite cautarea in Tabloul membrilor CECCAR, in functie de calitate (persoana fizica/juridica), nume si filiala de care apartine un anumit membru.

Datele pe care CECCAR le furnizeaza despre membrii sai sunt numele complet, numarul matricol, filiala de care apartine si numarul de telefon de contact.

Atentie! CECCAR nu precizeaza pe pagina sa de internet daca motorul de cautare a fost actualizat si pentru Tabloul membrilor din 2013.

Va reamintim ca incepand din acest an parafele membrilor CECCAR au valabilitate anuala. Viza anuala pentru exercitarea profesiei de catre expertii contabili si contabilii autorizati pe anul 2013 se acorda pana la data de 31 ianuarie 2013  daca profesionistii contabili au indeplinit cumulativ urmatoarele conditii:
? si-au achitat obligatiile fata de Corp aferente anului trecut si obligatiile aferente anului pentru care se acorda viza (cotizatia fixa se plateste in doua transe: 50% la obtinerea vizei de exercitare a profesiei pentru anul in curs, dar nu mai tarziu de 31 ianuarie; restul cotizatiei se plateste pana la 31 martie a fiecarui an). Obligatiile includ o cotizatie variabila unica in cuantum de 1,2% din cifra de afaceri a fiecarui membru persoana fizica sau persoana juridica si o cotizatie fixa.
Cotizatiile fixe sunt:
• 400 lei pentru experti contabili;
• 350 lei pentru contabili autorizati;
• 800 lei pentru societatile de expertiza si contabilitate;
• 300 lei pentru experti contabili inactivi;
• 250 lei pentru contabili autorizati inactivi.
• 200 lei pentru membrii Corpului, experti contabili care sunt asociati, actionari si/sau salariati in societati de expertiza/contabilitate care nu desfasoara activitati individuale
• 175 lei pentru membrii Corpului, contabili autorizati care sunt asociati, actionari si/sau salariati in societati de expertiza/contabilitate care nu desfasoara activitati individuale
-au dovada asigurarii pentru riscul profesional;
-prezinta cazierul judiciar sau o declaratie pe proprie raspundere din care sa rezulte ca nu asuferit nici o condamnare care interzice dreptul de gestiune si de administrare a societatilor comerciale
-nu au fost sanctionti de catre Comisia de Disciplina cu suspendarea dreptului de exercitare a profesiei, pe toata durata suspendarii precum si cu interzicerea dreptului de exercitare a profesiei.Roxana Neagu, avocatnet.ro.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie