Normele privind organizarea cursurilor pentru pregatirea infirmierilor, au fost aprobate de Ministerul Sanatatii

 

In Monitorul Oficial nr. 278 din 17 mai 2013 a fost publicat Ordinul nr. 636/2013 al ministrului Sanatatii pentru aprobarea Normelor privind organizarea cursurilor pentru pregatirea infirmierilor/infirmierelor de catre furnizori autorizati de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

crucea rosie1In cadrul Normelor privind organizarea cursurilor pentru pregatirea infirmierilor/infirmierelor de catre furnizori autorizati de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice se arata:

Furnizorii autorizati de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice pot organiza si desfasura cursuri pentru pregatirea infirmierilor/infirmierelor, cu aprobarea Ministerului Sanatatii – Directia generala resurse umane si certificare.

In vederea aprobarii de catre Ministerul Sanatatii a organizarii si desfasurarii cursurilor pentru pregatirea infirmierilor/infirmierelor, furnizorii autorizati vor depune la Ministerul Sanatatii – Directia generala resurse umane si certificare un dosar care va contine urmatoarele documente:

  • o cerere de solicitare a aprobarii, in care vor fi mentionate datele de identificare, precum si datele de contact ale reprezentantului furnizorului;
  • statutul in care este precizat obiectul de activitate;
  • dovada detinerii spatiului, precum si dotarilor, echipamentelor si materialelor didactice necesare pentru pregatirea teoretica;
  • conventia incheiata cu unitatea sanitara pentru asigurarea pregatirii practice;
  • lista lectorilor/formatorilor–acestia trebuie sa fie asistenti medicali generalisti sau moase cu certificat de formator eliberat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA), Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC) sau Ministerul Sanatatii (MS);
  • copii de pe documentele de studii ale lectorilor/formatorilor care atesta calificarea acestora;
  • copii de pe certificatele de formator eliberate de CNFPA, ANC sau MS;
  • decizia de numire a comisiei de absolvire a cursului, al carei presedinte va fi numit prin decizie a directorului executiv al directiei de sanatate publica teritoriale, cu consultarea presedintelui filialei teritoriale a Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania (OAMGMAMR);
  • programul de formare.

Programul de formare cuprinde in principal urmatoarele elemente:

  • suportul de curs;
  • perioada si locul desfasurarii cursurilor de pregatire teoretica si practica;
  • modelul caietului de pregatire practica in care vor fi consemnate toate stagiile de pregatire practica ce vor fi validate prin semnatura asistentului medical/moasei sub supravegherea caruia/careia s-a desfasurat pregatirea practica si a directorului de ingrijiri/asistentului-sef din unitatea sanitara in care s-a derulat pregatirea practica.

Din comisia de absolvire a cursului, formata din 3–5 membri, vor face parte reprezentantul desemnat prin act administrativ al directorului executiv al directiei de sanatate publica judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, care va fi presedintele comisiei, si un reprezentant desemnat prin decizie a presedintelui filialei OAMGMAMR.

La finalizarea cursului furnizorii vor transmite MS – Directia generala resurse umane si certificare tabelul nominal cu absolventii, data si locul nasterii, nota cu care au promovat.

MS, prin Directia generala resurse umane si certificare, exercita controlul asupra modului in care sunt organizate si se desfasoara cursurile pentru pregatirea infirmierilor/infirmierelor. Georgiana Matache, infolegal.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie