Care sunt urmatorii pasi in Dosarul Transferurilor. Cand se va termina procesul?

 

Un procuror a declarat luni, pentru ProSport, ca în Dosarul Transferurilor urmeaza înca doi ani de procese, la Curtea de Apel Bucuresti si apoi la instanta suprema, precizând ca în acest interval nu se pot prescrie faptele de care sunt acuzati cei opt oameni de fotbal.

Dosarul TransferurilorUn complet de trei judecatori de la Înalta Curte de Casatie si Justitie a decis sa trimita dosarul transferurilor de jucatori pentru rejudecare la Curtea de Apel Bucuresti, hotarârea fiind luata cu majoritate de voturi. Judecatoarele Corin Jîjîie si Lucia Rog au dispus trimiterea dosarului pentru rejudecare la Curtea de Apel Bucuresti, în timp ce al treilea magistrat din complet, Lavinia Lefterache, a avut o opinie separata.

Un procuror a explicat pentru ProSport ce se va întâmpla în continuare cu dosarul transferurilor de jucatori, în care sunt acuzati Gheorghe Popescu, George Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan si Victor Becali, Jean Padureanu si Gheorghe Netoiu.

„Dosarul se întoarce la Curtea de Apel, însa nu poate fi judecat de acelasi complet care a dat condamnarile anterioare. Chiar daca se ajunge la aceiasi judecatori prin sistemul de repartizare aleatorie, acestia se vor recuza, pentru ca deja s-au pronuntat.

Noul complet va judeca numai pe aspectele indicate de Curtea Suprema si poate da orice decizie, de la achitare, la marirea pedepselor sau schimbarea modalitatii de executie pentru o parte dintre inculpati. Se stie ca Gica Popescu, Jean Padureanu si Gheorghe Netoiu au fost condamnati cu suspendare”, a aratat procurorul.

Acesta a adaugat ca dosarul nu se va judeca în regim de urgenta, ci va urma cursul normal al justitiei.

„Ma astept ca abia în 2014, pe vremea aceasta sa existe un verdict la Curtea de Apel si probabil prin 2015 se va termina la Înalta Curte, unde se va finaliza dosarul”, a precizat procurorul.

Potrivit acestuia, în perioada în care dosarul va fi rejudecat, nu poate aparea prescriptia, pentru ca aceasta este legata de fapta cea mai grava care li se imputa inculpatilor, respectiv înselaciune cu consecinte grave.

„La înselaciune cu consecinte grave, unde pedeapsa maxima este de 20 de ani, prescriptia se face dupa 15 ani”, a mai declarat procurorul.

Instanta suprema a decis luni sa trimita dosarul transferurilor de jucatori pentru rejudecare la Curtea de Apel Bucuresti, instanta care în noiembrie 2012 a dispus pedepse între trei si opt ani de închisoare cu executare sau cu suspendare pentru cei opt oameni de fotbal judecati pentru înselaciune.rtv.net

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie