Televiziunea prin satelit, Orange TV, va avea peste 100 de programe

 

Orange, liderul pietei locale telecom, ataca piata de televiziune prin satelit si pune presiune pe operatorii RCS&RDS, UPC sau Romtelecom.

orange tvOrange a solicitat Consiliului National al Audiovizualului (CNA) un aviz de retransmisie pentru programe de televiziune prin satelit si va primi cel mai probabil aceasta aprobare saptamâna viitoare. Cei de la Hotnews au aflat ca televiziunea prin satelit de la Orange se va numi Orange TV, iar francezi vor retransmite peste 100 de programe. Cei de la Orange, care are 10.214.262 de clienti, apreciza ca vor avea cel putin 50.000 de telespectatori care se vor abona la DTH, conform surselor Hotnews.

Capital a scris, recent, ca Orange România a cerut aprobarea de a retransmite prin satelit (DTH) un numar de 13 programe TV, între care televiziunile operate de Pro TV S.A. si Trinitas TV. Se pare ca grila Orange TV va fi una bogata si inedita în programe HD, cum ar fi MTV Live HD, Dorcel XXX HD, Pro TV HD, Sport.ro HD, Acasa TV HD, National Geographic Channel HD, Nat Geo Wild HD, Discovery HD Showcase, TVR HD, History HD, Mezzo live HD, Animal Planet HD, Discovery Science HD (incepand cu 2 iulie). De asemenea, în grila va fi si un program 3D HD pentru adulti, Hustler HD3D.

Orange România intentioneaza sa retransmita aceste televiziuni din localitatea Issy Les Moulineaux, Franta. Daca CNA va elibera avizul solicitat, Orange România SA poate sa se lanseze efectiv pe piata de retransmisie de televiziune prin satelit, dominata în prezent de companiile RCS&RDS, Romtelecom si UPC România.

Orange România cauta în prezent companii care ofera servicii de instalare echipamente de tip DTH, compania urmând sa lanseze anul acesta servicii de televiziune prin satelit.

La data de 30 iunie 2012 existau 449 de furnizori TV operationali, dintre care 445 de furnizori de servicii TV prin cablu, 3 furnizori de servicii TV prin satelit (DTH) si 4 furnizori de servicii TV prin internet (IPTV). În prima jumatate a anului trecut, veniturile obtinute de furnizorii de servicii TV au depasit 796 de milioane de lei, în crestere anuala cu 8,2%. In 2011, veniturile furnizorilor de servicii TV au depasit 1,56 miliarde lei. Bogdan Biszok, capital.ro.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie