Obiectivele actionarilor Blue Air: pastrarea cifrei de afaceri si mentinerea numarului de pasageri la 1,5 milioane în 2013

 

Tinta noilor actionari ai Blue Air pentru 2013 este pastrarea cifrei de afaceri a companiei la nivelul anului trecut, dar si mentinerea numarului de pasageri la cel putin 1,5 milioane anual, a declarat, duminica, directorul general al Blue Air, Gheorghe Racaru, într-o conferinta de presa.

Blue Air„Toate biletele vândute pâna în acest moment vor fi onorate asigurând transportul pasagerilor, iar operatiunile de zbor vor continua conform orarului existent. Practic, este o continuare a activitatii Blue Air, a unei companii înfiintate în urma cu 9 ani care a crescut si a ajuns sa transporte anual peste 1,5 milioane de pasageri. Firma doreste sa se consolideze pe piata”, a spus Racaru.

Reprezentantul actionarului majoritar al companiei Blue Air, Airline Management Solutions, avocatul Arthur Flieger a adaugat ca transferul efectiv al business-ului Blue Air se va finaliza probabil în 2-3 saptamâni.

Compania Airline Management Solution, un start up cu actionariat româno-belgian, a fost declarata câstigatoarea licitatiei pentru preluarea business-ului operatorului aerian low-cost Blue Air, valoarea tranzactiei cifrându-se la 30 milioane euro.

Oferta declarata câstigatoare depusa de Airline Management Solutions SRL consta într-un avans de sase milioane lei si garantii bancare suplimentare de cinci milioane euro pentru eliberarea cash-ului colateral.

Firma Airline Management Solutions SRL are în actionariat exclusiv specialisti în aviatie, cu experienta în domeniu si management orientat catre dezvoltarea zborurilor în regim smart flying. Oferta trebuie aprobata de creditori si actionari înainte de a se face transferul efectiv al business-ului.

Blue Air se vinde cu obligatii de aproximativ 28 milioane euro reprezentate în principal de obligatia de a transporta pasagerii care au achizitionat bilete în avans si de alte câteva creante. Obiectul tranzactiei îl fac activele necorporale ale societatii, brand-ul, marca, know-how-ul, Web site-ul, platforma de rezervare bilete, cesiunea contractelor de leasing, depozitele cash colaterale si participatiile la Blue Aero SRL si la Ingragroup SRL.

Compania aviatica Blue Air, detinuta de omul de afaceri Nelu Iordache, nu se afla în nicio procedura judiciara si îsi desfasoara activitatea în conditii normale, conform orarului de zbor, fara ca pasagerii sa fie afectati în vreun fel de procesul de vânzare, conform Casei de Insolventa Transilvania.agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie