Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a convocat Comisia MCV pentru prima data de la preluarea portofoliului

 

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a convocat vineri, pentru prima data de când a preluat portofoliul, Comisia de monitorizare a progreselor înregistrate de România în domeniul reformei sistemului judiciar si luptei împotriva coruptiei (Comisia MCV), împreuna cu care a stabilit obiectivele ce trebuie atinse în cursul anului 2013, în perspectiva publicarii de catre Comisia Europeana a urmatorului raport de progrese, în luna decembrie.

Robert CazanciucPotrivit obiectivelor, se are în vedere elaborarea unei strategii de dezvoltare a sistemului judiciar si a unui plan de masuri centrate pe implementarea cu succes a noilor coduri, clarificarea unor aspecte de natura legislativa cu impact asupra domeniilor vizate de MCV, asigurarea unei pozitii concordante a institutiilor din sistemul judiciar cu privire la reforma constitutionala si monitorizarea de o maniera eficienta a procesului de reforma a sistemului judiciar, informeaza un comunicat al Ministerului Justitiei.

Conlucrarea interinstitutionala va fi esentiala atât pentru atingerea de progrese în domeniile MCV, cât si pentru transmiterea eficienta a acestora catre Comisia Europeana, subliniaza sursa.

„Este important ca institutiile implicate sa agreeze si sa promoveze mesaje unitare, care sa sprijine obiectivele de atins pâna la sfârsitul anului si publicarea unui raport pozitiv în decembrie 2013”, a afirmat ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, citat în comunicat.

La reuniune au participat Titus Corlatean – ministrul Afacerilor Externe, Oana Schmidt Haineala – presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, Livia Stanciu – presedintele Înaltei Curti de Casatie si Justitie, Tiberiu Nitu – procuror general al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie, Laura Codruta Kovesi – procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Horia Georgescu – presedintele Agentiei Nationale de Integritate.

De asemenea, la discutii au luat parte Luminita Odobescu – consilier de stat în Cabinetul Primului-Ministru, Lucian Dan Vladescu – presedinte al Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice, Bogdan Tohaneanu – secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, si Theodor Catalin Nicolescu – deputat, membru al Comisiei juridice, de disciplina si imunitati a Camerei Deputatilor.

„Reprezentantii institutiilor participante au prezentat progresele înregistrate în ultima perioada, precum si problemele cu care se confrunta, pentru a caror solutionare este nevoie de cooperarea interinstitutionala. De asemenea, si-au manifestat interesul si implicarea în atingerea rezultatelor concrete în domeniile vizate de MCV, în cursul acestui an”, se arata în comunicat.

Reuniunea Comisiei MCV va fi urmata de întâlniri în format bilateral între Ministerul Justitiei si institutiile cu atributii în reforma sistemului judiciar si luptei împotriva coruptiei, în vederea decelarii, în mod eficient, a unor solutii punctuale la problematica MCV. agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie