Propunere de modificare a Codului rutier în favoarea conducatorilor auto

 

Propunere a unui deputat în favoarea conducatorilor auto. În prezent, propunerea a plecat de la Camera Deputatilor la Senat. Despre ce este vorba, mai exact?

politia ridicare permisInitiatorul modificarii Codului Rutier propune ca, în cazul suspendarii permisului, restrictia impusa de conducere exact 15 zile sa fie eliminata, iar conducatorilor auto sa le fie lasata posibilitatea de a alege câte zile doresc sa conduca cu dovada, maximul admis de lege fiind de 15 zile.

Propunerea vine în contextul în care, în momentul de fata daca un conducator primeste o suspendare de 30 de zile, îsi va putea recupera permisul de conducere, în mod concret, dupa 45 de zile. Acest lucru este posibil din cauza faptului ca trebuie cumulate si cele 15 zile obligatorii în care acesta poate conduce cu dovada.

„Consider ca aceasta prevedere legislativa este abuziva, restrictiva si care limiteaza posibilitatile conducatorului de a intra în posesia permisului de conducere dupa o perioada mai mare decât cea prevazuta de lege. Mai mult, în cele 15 zile în care se poate circula cu aceasta dovada, conducatorul nu poate parasi tara, întrucât documentul nu este valabil pe teritoriul altor state din UE”, se arata în expunerea de motive a initiatorului.

Acesta este de parere ca persoana trebuie sa fie libera sa decida daca se va folosi de acest document timp de 15 zile sau daca doreste ca perioada de suspendare sa curga exact din ziua în care i s-a ridicat permisul, urmând ca în 30, 60 sau 90 de zile sa înceapa demersurile pentru recuperarea permisului.

„Consideram absolut necesara si benefica aceasta modificare de ordin legislativ, care vine în sprijinul tuturor conducatorilor auto din România”, se mai arata în text. Valentin Vioreanu, capital.ro.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie