Ordinul MT privind aprobarea tarifului pentru supravegherea mentinerii obiectivelor necesare sigurantei pasagerilor, s-a publicat in MO

 

Ordinul Ministerului Transporturilor nr. 738/2013 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului transporturilor si infrastructurii nr. 894/2010 privind aprobarea tarifului pentru supravegherea mentinerii obiectivelor necesare sigurantei pasagerilor a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 274, din 15 mai 2013.

aeroport-pasageriIn temeiul prevederilor art. 5 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 1.013/2010 privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Centrului de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile si ale art. 5 alin. (4) din H otararea Guvernului nr. 24/2013 privind organizarea si functionarea Ministerului Transporturilor, ministrul transporturilor emite urmatorul ordin:
Art. I. – Ordinul ministrului transporturilor si infrastructurii nr. 894/2010 privind aprobarea tarifului pentru supravegherea mentinerii obiectivelor necesare sigurantei pasagerilor, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 764 din 16 noiembrie 2010, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. Articolul 2 se modifica si va avea urmatorul cuprins: „
Art. 2. – Tariful prevazut la art. 1 se aplica tuturor aeroporturilor civile din Romania deschise utilizarii publice si certificate in conformitate cu prevederile Reglementarii aeronautice civile romane privind autorizarea aerodromurilor civile – RACR-AD-AADC, aprobata prin Ordinul ministrului transporturilor si infrastructurii nr. 479/2010 pentru clasificarea aerodromurilor civile certificate din Romania si pentru aprobarea Reglementarii aeronautice civile romane privind autorizarea aerodromurilor civile – RACR-AD-AADC, editia 1/2010, si a Reglementarii aeronautice civile romane privind amenajarea, utilizarea si inregistrarea aerodromurilor civile – RACR-AD-IADC, editia 1/2010, si se achita de administratia fiecarui aeroport pana la data de 20 a fiecarei luni pentru pasagerii imbarcati in luna precedenta, dupa cum urmeaza:
– 0,275 euro/pasager imbarcat, catre Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile, conform procedurii de colectare si distribuire a acestei sume, prevazuta in anexa care face parte integranta din prezentul ordin;
– diferenta, catre Autoritatea Aeronautica Civila Romana.”
2. Dupa articolul 5 se introduce o anexa, avand cuprinsul prevazut in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.

Art. II. – Procedura de colectare si distribuire a sumei de 0,275 euro/pasager imbarcat pe aeroporturile din Romania din tariful pentru supravegherea mentinerii obiectivelor necesare sigurantei pasagerilor se aplica incepand cu luna urmatoare intrarii in vigoare a prezentului ordin, fara a afecta sumele datorate de administratiile aeroporturilor incepand cu luna aprilie 2010, potrivit art. 6 alin. (3) si (4) din Ordonanta Guvernului nr. 26/2009 privind infiintarea, organizarea si functionarea Centrului de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile, aprobata cu modificari prin Legea nr. 55/2010.

Art. III. – Autoritatea Aeronautica Civila Romana va transmite Centrului de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile, in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a prezentului ordin, numarul pasagerilor imbarcati pe fiecare aeroport din Romania, defalcat pe luni, incepand cu anul 2010.

Art. IV. – Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
p. Ministrul transporturilor, Cristian Ghibu, secretar de stat
Bucuresti, 26 aprilie 2013.
Nr. 738.

Anexa

Procedura de colectare si distribuire a sumei de 0,275 euro/pasager imbarcat pe aeroporturile din Romania din tariful pentru supravegherea mentinerii obiectivelor necesare sigurantei pasagerilor

1. Administratia fiecarui aeroport are obligatia de a comunica Centrului de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile traficul lunar de pasageri imbarcati pe aeroport, pana la data de 5 a fiecarei luni pentru pasagerii imbarcati in luna precedenta.

2. Dupa primirea datelor prevazute la pct. 1, Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile va solicita Autoritatii Aeronautice Civile Romane certificarea corectitudinii datelor comunicate de aeroporturi.

3. In baza datelor comunicate de administratiile aeroporturilor, Centrul de Investigatie si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile calculeaza sumele datorate lunar si emite o decizie de plata a sumelor datorate, in temeiul art. 6 alin. (4) din Ordonanta Guvernului nr. 26/2009 privind infiintarea, organizarea si functionarea Centrului de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile, aprobata cu modificari prin Legea nr. 55/2010, pe care o comunica fiecarui aeroport in parte, in 3 zile de la data comunicarii traficului lunar de catre administratia aeroportului, prin posta, fax sau e-mail.

4. Sumele datorate lunar se transforma din euro in lei, la cursul Bancii Nationale a Romaniei din ziua in care a fost emisa decizia de plata.

5. Obligatiile de plata prevazute in decizia emisa de Centrul de Investigatie si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile trebuie achitate pana la data de 20 a fiecarei luni pentru pasagerii imbarcati in luna precedenta.

6. Decizia de plata contine obligatoriu urmatoarele elemente: suma datorata in lei, calculata potrivit pct. 3, scadenta, consecintele neplatii la termen, sediul Centrului de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile, sediul si denumirea debitorului, contul bancar in care urmeaza sa se faca plata.

7. Eventualele diferente rezultate din raportari diferite a numarului de pasageri imbarcati pe aeroporturile din Romania se vor regulariza in luna urmatoare.
avocatnet.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie