Linie telefonica pentru sesizarea actelor de discriminare a personalului din minister infiintata de MAI

 

In Monitorul Oficial nr. 271 din 14 mai 2013 a fost publicat Ordinul nr. 60/2013 al ministrului Afacerilor Interne privind infiintarea liniei telefonice si a adresei de posta electronica pentru sesizarea actelor/faptelor de discriminare, a comportamentelor de hartuire sau a tratamentelor similare indreptate impotriva personalului Ministerului Afacerilor Interne, precum si pentru stabilirea unor masuri organizatorice.

telefonIn cadrul actului normativ se arata:

Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentului ordin se infiinteaza, la nivelul Directiei secretariat general si protocol din Ministerul Afacerilor Interne, denumit in continuare minister, o linie telefonica si o adresa de posta electronica pentru sesizarea oricaror acte/fapte de discriminare, comportamente de hartuire sau tratamente similare savarsite de catre personalul ministerului asupra personalului din minister.

Instalarea si intretinerea tehnica a liniei telefonice si a adresei de posta electronica prevazute la alin. (1) se realizeaza prin grija Directiei pentru comunicatii si tehnologia informatiei din minister.

Numarul liniei telefonice si adresa de posta electronica infiintate potrivit alin. (1) se comunica prin dispozitie a secretarului general al ministerului catre toate structurile/unitatile ministerului. Comunicarea se realizeaza de catre Directia secretariat general si protocol din minister.

Sefii/Comandantii structurilor/unitatilor ministerului iau masurile necesare in vederea aducerii la cunostinta personalului din subordine a dispozitiei prevazute la alin. (3).

Linia telefonica poate fi apelata de catre personalul ministerului, de luni pana vineri, intre orele 8,00 si 22,00.

Preluarea apelurilor telefonice si a mesajelor se face de catre personal anume desemnat din cadrul Directiei secretariat general si protocol din minister.

Organizarea si desfasurarea activitatilor de preluare a apelurilor telefonice si a mesajelor se realizeaza potrivit unei proceduri de lucru comune elaborate de catre Directia secretariat general si protocol impreuna cu Directia generala management resurse umane din minister.

Toate sesizarile care au ca obiect acte/fapte de discriminare, comportamente de hartuire sau tratamente similare la locul de munca sunt aduse in atentia conducerii ministerului, care dispune, potrivit legii, efectuarea de verificari.

Sesizarile se solutioneaza prin procedura medierii prevazuta de Ordonanta Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si de Legea nr. 202/2002 privind egalitatea de sanse si de tratament intre femei si barbati, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. In cazul constatarii unor abateri disciplinare se aplica sanctiunile disciplinare, potrivit legii.

Sesizarile primite care semnaleaza fapte ce nu fac obiectul actelor/faptelor de discriminare, comportamentelor de hartuire sau tratamentelor similare la locul de munca se inainteaza Serviciului relatii cu publicul din cadrul Directiei secretariat general si protocol din minister, care ia masuri de solutionare a acestora in conformitate cu dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 233/2002, cu modificarile ulterioare, si cu procedurile vizand organizarea si desfasurarea activitatilor de primire, evidenta, examinare si solutionare a petitiilor de la nivelul ministerului.

In intelesul prezentului ordin, temenii „discriminare“ si „hartuire“ se interpreteaza in sensul prevazut la art. 2 din Ordonanta Guvernului nr. 137/2000, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si la art. 4 lit. a)–d), g) si h) din Legea nr. 202/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Georgiana Matache, infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie