Codul Silvic, finalizat. Vezi modificarile

 

Ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Lucia Varga, a declarat joi ca a fost finalizat Codul silvic si ca acesta va fi transmis ministerelor spre avizare, una dintre prevederi vizând înasprirea pedepselor pentru furtul de lemn.

padure‘Am finalizat Codul silvic, îl vom transmite ministerelor spre avizare, una dintre masurile importante pe care le urmareste este înasprirea pedepselor pentru furtul de lemn. Vrem sa întarim autoritatea statului în a pune în practica legislatia din România în domeniu, dar în acelasi timp vrem sa descurajam furtul de lemn, sa descurajam pâna la urma furtul prin care din pacate padurile din România au fost distruse’, a precizat Lucia Varga, într-o conferinta de presa sustinuta dupa BPN al PNL, scrie Agerpres.

Ea a mai precizat ca, potrivit ultimului raport al Curtii de Conturi, furtul de lemn a facut pagube de 5 miliarde de euro începând din 1990 pâna în 2011.

Lucia Varga a mai precizat ca o prevedere foarte importanta a Codului silvic este si acordarea compensatiilor pentru proprietarii din situl ‘Natura 2000’, care nu si-au putut exercita dreptul.

‘Prin prevederile Codului silvic începând de la 1 ianuarie 2014 vom acorda compensatii proprietarilor facând dreptate si respectând si garantând dreptul de proprietate”, a aratat aceasta.

Potrivit acesteia, se încurajeaza prelucrarea primara a lemnului stimulând agentii economici sa desfasoare activitati în acest domeniu.

‘Sunt acte normative însusite de PNL pentru care exista vointa politica pentru punerea în practica si am convingerea ca aceste acte normative vor repara greselile facute anterior si vor stopa furtul de lemn din paduri, vor garanta dreptul proprietarilor care au restrictii si vor sprijini acei agenti economici care vor dori sa desfasoare activitati în domeniul forestier. În perioada urmatoare actele normative vor fi prezentate în Guvern’, a conchis Varga.

BPN al PNL a votat, joi, în unanimitate, rezolutia cuprinzând viziunea partidului în privinta politicilor din domeniul gestionarii durabile a padurilor. Cristina Dinu, rtv.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie