Primul update la Windows 8 anuntat de Microsoft

 

Microsoft a dezvaluit ieri ca este pe cale sa lanseze în acest an prima actualizare pentru Windows 8, sistemul de operare pentru PC-uri, care se va numi Windows 8.1 si va fi disponibila fara costuri pentru clientii existenti cu Windows 8.

windows 8Celei mai mari companii de software din lume i se cere cu insistenta sa vina cu un update (initial a avut nume de cod “Blue”), ca o serie de îmbunatatiri la Windows 8, lansat în Octombrie, care nu a fost asa de popular cum s-a sperat.

Microsoft a vândut 100 milioane de licente de Windows 8 în primele 6 luni de la lansare, în linie cu precedent versiune, dar vrea sa combata interesul scazut pentru cel mai popular program al sau printr-un update substantial care sa faca mai usoara utilizarea si sa fie compatibil cu tabletele mai mici.

Update-ul va veni cu noi optiuni pentru afaceri si va furniza consumatorilor mai multe optiuni pentru lucru si pentru jocuri. Microsoft are acum peste 70.000 de aplicatii pentru Windows 8 în Windoes Store, scriu cei de la Techradar.

O prima versiune a Windows 8.1 va fi disponibila la începutul conferintei anuale Microsoft pentru dezvoltatori, din 26 iunie, spune Tami Reller, seful diviziei Windows, iar un update final va fi lansat mai târziu în acest an, pâna în Craciun.

Actiunile Microsoft au închis ieri în crestere cu 2,23%, pâna la la 33,53 dolari, nivel la care capitalizarea companiei este de 280 miliarde dolari. În prezent, actiunile Microsoft au ajuns la maximul ultimilor 12 ani. Marius Pirloiu, capital.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie