Premierul Victor Ponta considera ca Posta Româna are nevoie de o restructurare

 

Premierul Victor Ponta a apreciat miercuri ca va fi necesara o restructurare la Posta Româna, în conditiile în care activitatea acestui gen de institutii se reduce în lumea întreaga, urmare a mijloacelor moderne de comunicare.

victor ponta„Trebuie sa vedem care e solutia realista, nu vreau sa îi pacalim pe oameni. Vreau sa le spunem foarte clar ca din 2009 încoace, când compania a trecut pe pierdere, sub conducerea PDL, s-au angajat 6.000 de persoane, în conditiile în care activitatea Postei, ca de altfel în toata lumea si în toata Europa, se reduce prin mijloacele moderne de comunicare si ca va trebui facuta o restructurare. Vor fi oameni care nu mai au cum sa ramâna, pentru ca nu e nevoie”, a spus primul-ministru, la începutul sedintei de Guvern.

El a atras atentia ministrului pentru Societatea Informationala, Dan Nica, asupra importantei criteriilor de disponibilizare, exprimându-si speranta ca va exista un investitor privat.

„Însa cel mai important, domnule ministru, este sa discutati criteriile în baza carora se fac disponibilizarile. Cei care au venit pe criterii politice cred ca trebuie sa plece. Trebuie sa gasiti acele criterii. Oricum, nu vor fi acceptate de toata lumea, dar trebuie sa fie cât mai transparente si cât mai clare. Odata cu tot efortul pe care îl facem, cu sprijin de la Ministerul de Finante, sper sa gasim acel investitor privat de care avem nevoie. Ori, oricum, sa facem o restructurare care sa permita ca Posta Româna nu doar sa continue sa functioneze, dar si sa aiba totusi o activitate care sa nu mai produca pierderi”, a afirmat Victor Ponta.

Primul-ministru a reiterat ca nu este corecta blocarea distribuirii pensiilor, în conditiile în care pensionarii nu au nicio vina pentru problemele cu care se confrunta angajatii Postei.

„Sunt solidar, îi înteleg pe oameni. Nu înteleg si nu cred ca e corect sa se blocheze pensiile, pentru ca pensionarii nu au absolut nicio vina si vreau sa multumesc si reprezentantilor sindicatelor si celor ai Guvernului care au reusit aceasta problema sa o rezolve”, a spus el.

Luni, aproximativ 1.500 de angajati din cadrul a 30 de oficii postale din Capitala au protestat, nemultumiti de actele aditionale la contractele colective de munca, prin care norma de lucru este redusa, în functie de caz, la numai patru sau sase ore. agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie