Irinel Columbeanu, acuzat de CNSAS ca a colaborat cu Securitatea

 

Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a cerut Curtii de Apel Bucuresti sa constate calitatea de colaborator al fostei Securitati a lui Irinel Columbeanu, anunta mediafax.ro.

Irinel ColumbeanuDirectia de specialitate a CNSAS a constatat ca Irinel Columbeanu a fost colaborator al fostei Securitati. Nota de constatare a fost înaintata Colegiului Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, însotita de întreaga documentatie care a stat la baza întocmirii ei.

Colegiul CNSAS a aprobat nota, dispunând introducerea unei actiuni în constatare a calitatii de colaborator al fostei Securitati a lui Irinel Columbeanu. Dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel Bucuresti – Sectia de contencios administrativ si fiscal în 26 aprilie. Instanta nu a stabilit pâna în prezent un termen pentru judecarea procesului dintre CNSAS si Irinel Columbeanu.

Potrivit unor surse judiciare, Irinel Columbeanu a fost verificat de CNSAS în calitate de candidat la Primaria Capitalei, la alegerile din 2012. Acesta ar fi fost recrutat de fosta Securitate în 1980 si ar fi avut numele conspirativ „Ivanescu”.

Irinel Columbeanu ar fi dat 118 note informative.jurnalul.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie