Actiuni OMV Petrom de peste 100 de milioane de euro, vor fi scoase la vanzare de Fondul Proprietatea

 

Fondul Proprietatea (FP) vrea sa vânda un pachet de 1,77% din actiunile OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie din România, pachet estimat la 445 milioane lei (102 milioane euro) la ultima cotatie bursiera, si nu exclude sa creasca volumul vânzarii în functie de conditiile pietei.

Fondul proprietatea„Actiunile vor fi vândute în cadrul unui plasament privat accelerat (accelerated book building) adresat exclusiv catre investitori institutionali internationali si români calificati în conformitate cu prevederile legale aplicabile ale legislatiei din România”, potrivit unui anunt al Fondului transmis miercuri Bursei.

Intentia actuala este de a vinde aproximativ un miliard de titluri, însa Fondul îsi rezerva dreptul de a creste volumul vânzarii în functie de conditiile de piata.

Pretul unitar pe si numarul final al actiunilor vândute va fi stabilit în momentul finalizarii procesului de plasament si vor fi anuntate în consecinta pe piata.

Actiunile OMV Petrom au închis sesiunea bursiera de marti la un pret de 0,4442 lei, în scadere cu 2,16%. La aceasta cotatie, pachetul scos la vânzare de FP valoreaza 445 miloane lei.

Capitalizarea companiei este de 25,16 miliarde lei (5,81 miliarde euro). Monica Juganaru, zf.ro.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie