Victor Ponta despre angajarile la stat: Doar desfiintarea posturilor neocupate, poate relua angajarile „unu la unu”

 

Premierul Victor Ponta a declarat luni ca angajarile „unu la unu” în sistemul bugetar nu pot fi reluate, decât în paralel cu desfiintarea posturilor neocupate.

victor ponta9Întrebat, la Palatul Parlamentului, daca Executivul a discutat cu FMI despre deblocarea angajarilor la stat în regim „unu la unu”, premierul a afirmat ca masura ar urma sa fie discutata, dar deocamdata nu poate fi aplicata, fiindca ar conduce la o crestere a posturilor în sectorul bugetar pe care Guvernul nu o poate sustine.

‘Nu, o s-o discutam cu cei de la FMI. Ideea este ca nu poate fi luata aceasta decizie, la care eu tin foarte mult, decât în paralel cu desfiintarea tuturor posturilor neocupate în acest moment, pentru ca sa si ocupam toate posturile neocupate, blocate si sa si dam drumul la ‘unu la unu’ ne-ar duce la o crestere în sectorul bugetar pe care nu putem sa o sustinem din punct de vedere financiar. În schimb, daca desfiintam posturile neocupate, înseamna ca vom avea mai putini sefi. De ce sunt tinute posturile neocupate? Ca nu poti sa fii sef decât daca ai 11 sau 20 în subordine, dintre care cinci sunt cu adevarat si zece sunt pe hârtie. Asta e, mai desfiintam din sefi, dar, dupa aceea, în special la sanatate si la educatie, îti pleaca un angajat, poti sa angajezi imediat pe cineva în loc”, a explicat Victor Ponta, citat de Agerpres.

Guvernul a decis, în 2009, prin ordonanta de urgenta, sa suspende ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din administratie si sa permita angajarea unui singur functionar la sapte posturi vacantate, exceptii fiind acceptate doar pentru functiile de conducere, înalti functionari si administratii subdimensionate.rtv.net

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie