Simulari pentru examenul de Bacalaureat si la clasa a XI-a

 

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie a declarat ca va propune ca din 2014 simularile pentru examenul de Bacalaureat sa se faca si în clasa a XI-a

examen bacalaureat1“În acest sens, voi lansa foarte curând în dezbatere publica urmatoarele doua noutati: simularile vor avea loc atât la clasa a XII-a, în luna martie, cât si la clasa a XI-a, în luna mai. Practic, elevii care vor sustine examenul de bacalaureat în 2015 vor trece prin doua etape de simulari. În acest fel, se pot lua din timp masuri pentru corectarea deficientelor. În plus, elevii se vor obisnui cu rigorile examenului si se vor mobiliza ceva mai devreme”, a declarat Pricopie, citit de Medafax.

A doua schimbare pe care Reus Pricopie o va propune este centralizarea simularilor.

“Simularile vor fi organizate dupa un model centralizat, exact în aceleasi conditii în care se dau si examenele. Astfel, putem avea o analiza mai buna a datelor, elevii vor fi suta la suta într-o situatie de examen, iar evaluarea va fi unitara, la nivel national, nu fragmentata pe fiecare judet”, a mai spus Pricopie. Andrei Moisoiu, dcnews.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie