Protestele factorilor postali se extind si în tara. La Cluj, 400 de angajati protesteaza în prima zi de plata a pensiilor

 

Angajatii din 14 oficii postale din Capitala continua protestele începute în urma cu o zi, factorii postali din alte unitati anuntând ca intentioneaza sa opreasca lucrul, a declarat marti, pentru MEDIAFAX, liderul filialei Bucuresti a Sindicatului Lucratorilor din Posta Româna, Marian Ciubeica.

posta romanaProtestele s-au extins si în tara, în Cluj numarul manifestantilor ajungând la 400. Aproximativ 3,7 milioane de pensionari primesc pensia prin Posta, formalitatile si documentele de plata fiind deja transmise de catre Casa Nationala de Pensii Publice, a declarat marti, pentru MEDIAFAX, directorul de comunicare al institutiei, Angelica Mihail.

Liderul sindical Marian Ciubeica a spus ca oficiile postale 39, 35, 7, 53, 61, 6, 8, 38, 72, 20, 12, 82, 10 si 4 din Capitala sunt închise în acest moment, alte unitati urmând sa fie închise.

Presedintele filialei Bucuresti a SLPR sustine ca dupa protestele de luni nu a existat nicio reactie din partea conducerii Companiei Nationale Posta Româna, „nici macar un telefon”, ceea ce face ca nemultumirea oamenilor sa creasca.

„Este pentru prima oara în 23 de ani când se întâmpla asa ceva”, a spus Marian Ciubeica.

Presedintele SLPR, Matei Bratianu, a declarat pentru MEDIAFAX ca actiuni similare au loc si în oficii postale din Cluj.

Numarul angajatilor Postei care au declansat greva a ajuns la aproximativ 400, la Cluj

Numarul angajatilor Postei Române din judetul Cluj care au declansat, marti, o greva spontana a ajuns la aproximativ 400, fiind întrerupta activitatea în 15 din cele 41 de oficii postale din judet.

Liderul de sindicat din cadrul Postei Cluj, Carol Sinka, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX, ca în judetul Cluj au declansat greva spontanta aproximativ 400 de angajati din 15 oficii postale din cele 41 existente în judet.

„Oamenii au întrerupt activitatea si au iesit în fata sediilor oficiilor pentru ca se tem ca nu vor face fata greutatilor de zi cu zi daca li se reduc salariile în urma reducerii normei de lucru. Un angajat al Postei are un salariu mediu de circa 1.000 de lei, iar unii dintre ei vor ajung cu salariile înjumatatite. Din cei aproximativ 950 de angajati ai Postei din judetul Cluj, circa 400 vor fi afectati de aceasta diminuare de salariu în diferite procente”, a spus Sinka.

El a dat asigurari ca pensiile vor fi platite de catre postasi, în pofida grevei declansate.

Aproape jumatate dintre cei aproximativ 400 de protestatari s-au adunat în curtea Oficiului Postal de Distribuire Centralizata din zona Garii din Cluj-Napoca, unde stau în curte si astepata rezolvarea situatiei.

Initial, peste o suta de angajati din mai multe oficii postale din judetul Cluj au declansat, marti dimineata, o greva spontana, în semn de solidaritate cu actiunile colegilor din Bucuresti si nemultumiti de diminuarea normelor de lucru.

Cluj: Peste 100 de angajati ai Postei au declansat greva

Liderul de sindicat din cadrul Postei Cluj, Carol Sinka, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX ca au intrat în greva spontana angajatii de la cel putin sase oficii postale din Cluj-Napoca, Câmpia Turzii si Dej.

„Peste o suta de angajati din cel putin sase oficii postale din Cluj-Napoca – oficiile nr. 1, 13, 11 si 6, dar si de la doua oficii din Câmpia Turzii si Dej – au declansat o greva spontana, în semn de solidaritate cu colegii din Bucuresti, dar si în semn de protest fata de diminuarea normelor de lucru. Este vorba despre angajatii din tura de dimineata care au încetat activitatea si au iesit în fata sediilor oficiilor, dar si de factori postali”, a spus Sinka.

El nu a putut preciza cât va dura actiunea de protest.

Casa Nationala de Pensii Publice: 3,7 milioane de pensionari primesc pensiile prin posta, documentele au fost transmise

Aproximativ 3,7 milioane de pensionari primesc pensia prin Posta, formalitatile si documentele de plata fiind deja transmise de catre Casa Nationala de Pensii Publice, a declarat marti, pentru MEDIAFAX, directorul de comunicare al institutiei, Angelica Mihail.

Potrivit sursei citate, din numarul total de pensionari înregistrati în România, 1,5 milioane primesc pensia pe carduri bancare, iar 3,7 milioane prin serviciile Postei Române.

Angelica Mihail a spus ca pentru plata pensiilor din aceasta luna formalitatile si documentele de plata au fost deja transmise de catre casele de pensii, atât pentru cei care îsi primesc drepturile pe card, cât si pentru cei care depind de Posta Româna.

Directorul de comunicare de la Casa Nationala de Pensii Publioce a facut un apel catre pensionari sa nu intre în panica, deoarece este prima zi în care se face plata pensiilor si oricum acestea nu puteau fi platite într-o singura zi.

Angelica Mihail a precizat ca platile pentru pensionari sunt programate între 14 si 26 ale fiecarei luni.Aurelia Alexa, mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie