Prim-procuror acuzat de DNA de luare de mita

 

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Iasi au dispus trimiterea in judecata a inculpatului prim-procuror al Parchetul de pe langa Judecatoria Hirlau, Ghenadie Ciobanu, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita.

DNAIn rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In cursul lunii ianuarie 2011, inculpatul Ciobanu Ghenadie, in calitate de procuror, a pretins suma de 1.000 lei de la doi denuntatori, iar la 19 ianuarie 2011 a primit suma de 200 de euro, pentru a da o solutie de netrimitere in judecata fata de unul din ei, intr-un dosar penal pe care magistratul il instrumenta.

Persoana respectiva era cercetata pentru infractiunile de conducere sub influenta alcoolului si implicare intr-un accident rutier soldat cu vatamarea corporala usoara a victimei. La data de 19 ianuarie 2011, data primirii banilor, inculpatul Ciobanu Ghenadie a dispus scoaterea persoanei cercetate de sub urmarirea penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ pe considerentul ca fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Iasi.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.Georgiana Matache, infolegal.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie