Noul director general al Bancii Transilvania este Omer Tetik

 

Omer Tetik a fost numit în functia de director general al Bancii Transilvania iar durata mandatului sau este pâna la 31 decembrie 2016, potrivit unui comunicat al bancii remis marti Bursei de Valori Bucuresti.

omer tetikPotrivit unui comunicat al bancii, anterior, Omer Tetik a îndeplinit functia de presedinte al Credit Europe Bank România si al Consiliului de Administratie al respectivei banci. Mandatul va începe la 1 iunie, iar exercitarea functiei va fi facuta dupa avizarea sa de catre BNR.

‘Îi spunem bun venit lui Omer Tetik în echipa noastra, o persoana compatibila cu viziunea bancii. Experienta profesionala si calitatile personale sunt cartea sa de vizita pentru o asemenea pozitie în cadrul Bancii Transilvania. Omer Tetik are întreg suportul meu si al Consiliului de Administratie pentru a pune în aplicare strategia BT’, a aratat Horia Ciorcila, presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania.

Noul director general al Bancii Transilvania va raporta direct Presedintelui Consiliului de Administratie BT, Horia Ciorcila.

Omer Tetik si-a început cariera în anul 1996, la Finansbank, în Istanbul, ca Dealer trezorerie. A continuat ca Executive Manager Trezorerie la Finansbank Moscova si ca Presedinte al Finans Securities Bucuresti. În cadrul Credit Europe Bank România a îndeplinit functia de Executive Manager si, ulterior, de Vicepresedinte în cadrul Diviziei Trezorerie; Vicepresedinte al Diviziei Retail Banking, Prim-Vicepresedinte, iar din 2010 a fost CEO al acestei banci.

Banca Transilvania are prevazut pentru 2013 un profit brut de 388 milioane lei, veniturile totale fiind estimate la 1,679 miliarde lei, iar cheltuielile la 846 milioane lei, conform unui raport remis, recent, Bursei de Valori Bucuresti.

Actionarii BT au aprobat, la începutul acestei luni, bugetul de venituri si cheltuieli al bancii pentru anul în curs, care prevede si constituirea unor provizioane de 445 milioane lei.

Bugetul de investitii pentru 2013 este de 64,3 milioane lei, din care 13,65 milioane lei sucursale si cladiri, 40,95 milioane lei investitii IT si carduri, 54,6 milioane lei investitii BT si 9,7 milioane lei investitii în subsidiare.

Anul trecut, Banca Transilvania a obtinut, conform rezultatelor financiare consolidate, un profit net de 346,46 milioane lei.

Actionarii au aprobat, în Adunarea Generala Extraordinara de marti, majorarea capitalului social cu suma de circa 303,394 milioane lei prin emiterea de actiuni noi cu valoarea nominala de 1 leu/actiune. Majorarea capitalului se va realiza din rezervele constituite din profitul net pe 2012.

Banca Transilvania are peste 6.000 de angajati, o retea formata din 550 de sedii si 1,67 milioane de clienti activi. BT este prima banca din România care a fost cotata la Bursa de Valori Bucuresti, în 1997. Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) detine 15% din capitalul social al bancii. agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie