Intabularea terenurilor agricole si forestiere – proiect de lege adoptat de senatori

 

Senatorii au adoptat marti un proiect de lege privind prima intabulare a terenurilor agricole si forestiere.

teren agricolInitiativa prevede ca onorariile expertilor cadastrali vor fi suportate din bugetul Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara, din fondurile generate de taxele de autorizare pentru persoanele care realizeaza lucrari de specialitate din domeniile cadastrului, geodeziei si cartografiei în limita sumei de 400 lei/proprietate.

„La nivelul actual al imobilitatii tranzactiilor în domeniul agricol extravilan costurile generate de lucrarile cadastrale sunt uneori mai mari decât valoarea de tranzactionare a terenurilor respective. Problema ramasa si care se doreste a fi reglementata prin prezenta initiativa este cea referitoare la costurile generate de prestatia expertilor cadastrali”, sustin initiatorii în expunerea de motive, potrivit Agerpres.

Potrivit proiectului, în termen de 30 de zile de la data intrarii în vigoare a legii, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice va emite instructiuni de punere în aplicare a dispozitiilor.

Initiatorii proiectului sunt senatorii liberali Sorin Rosca Stanescu si Teodor Atanasiu, Senatul fiind prima Camera legislativa sesizata.

Comisia pentru administratie si cea pentru agricultura întocmisera raport negativ proiectului de lege.

Proiectul a fost adoptat de plen cu 70 de voturi pentru, 40 împotriva si 3 abtineri.rtv.net

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie