Inspectoratul de Stat în Constructii actionat în judecata de Adrian Nastase

 

Fostul premier Adrian Nastase a formulat o plângere la Judecatoria sectorului 5 în care acuza Inspectoratul de Stat în Constructii (ISC) ca i-a prejudiciat imaginea prin comunicatul în care se afirma ca nu a platit partea sa de prejudiciu din dosarul „Trofeul Calitatii”, de aproximativ 750.000 de euro.

adrian nastase 2Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecatoriei sectorului 5 pe 23 aprilie si a avut un prim termen pe 30 aprilie, când a fost amânat pentru a se comunica actiunea si a se formula întâmpinarea din partea ISC.

Urmatorul termen al procesului va avea loc pe data de 4 iunie.

Fostul prim ministru al României cere apararea dreptului la imagine, care i-ar fi fost afectata prin comunicatul de presa emis de Inspectorat pe 13 februarie.

Inspectoratul de Stat în Constructii preciza, într-un comunicat postat pe site-ul institutiei pe 13 februarie, ca a transmis datele de identificare ale ISC direct catre împuternicitii lui Adrian Nastase si sustinea ca acestia nu au comunicat institutiei dovada consemnarii sumei de bani precizata în notificare.

”Intentia domnului Adrian Nastase de a achita suma de 3.337.452,53 RON nu poate fi asimilata cu refuzul ISC de a primi banii, în conditiile în care, pe de o parte, potrivit art. 2 din O.U.G. nr. 146/2002, operatiunile de încasari privind fondurile publice se deruleaza prin trezoreria statului, iar pe de alta parte executorul judecatoresc este obligat sa aiba rol activ, staruind, prin toate mijloacele admise de lege, pentru realizarea integrala si cu celeritate a obligatiei prevazute în titlul executoriu”, arata Inspectoratul în comunicatul citat.

De asemenea, ISC preciza ca datele de identificare ale institutiei au fost transmise ”direct catre împuternicitii debitorului, atât printr-o firma de curierat rapid, cât si prin scrisoare recomandata, cu confirmare de primire, în data de 13.02.2013”.

Adrian Nastase sustine ca a achitat prejudiciul invocat de Inspectoratul de Stat în Constructii, de circa 750.000 de euro, înca din luna februarie.

Prin sentinta penala nr. 176/30.01.2012, pronuntata în dosarul penal nr. 514/1/2009, definitiva, înalta Curte de Casatie si Justitie a dispus: … ‘în baza art. 14 si 346 din Codul de procedura penala, inculpatii Nastase Adrian, Jianu Paula Irina, Gasparovici Diana, Popovici Bogdan, Popovici Marina, aceasta în solidar si cu partea responsabila civilmente SC AROND SRL si pe inculpatul Vasile Mihail Cristian, acesta în solidar si cu partea responsabila civilmente SC EUROGRAFICA SRL, au fost obligati în solidar la plata catre partea civila – Inspectoratul de Stat în Constructii – a sumei de 3.337.452, 5258 RON despagubiri civile.”

Judecatoria sectorului 1 a decis pe 1 februarie executarea silita a lui Adrian Nastase în dosarul în care Inspectoratul de Stat în Constructii a cerut recuperarea prejudiciului adus statului de fostul prim-ministru si de ceilalti inculpati din dosarul „Trofeul calitatii”, care se ridica, potrivit ISC, la circa 1.400.000 de euro. agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie