Guvernul vrea sa introduca impozitul forfetar de la 1 iulie. Ce domenii sunt vizate
Guvernul vrea sa introduca impozitul forfetar de la 1 iulie. Astfel, pensiunile, hotelurile, restaurantele, toate fast-food-urile, cât si saloanele de înfrumusetare vor fi impozitate diferentiat, în functie de domeniul de activitate. Nici cafenelele si service-urile auto nu vor scapa de noul mod de impozitare.
Noua metoda de impozitare a comerciantilor din zona turismului, dar si a celor care administreaza service-uri auto, este o premiera, iar daca va fi una de succes se va implementa si pentru impozitarea altor servicii.
Hotelierii vor plati taxa în fuctie de numarul de stele al hotelului, precum si în functie de numarul de camere, informeaza România TV. „Un hotel de trei stele în Bucuresti, zona A, ar avea de platit, dupa metoda noastra de impozitare. Si subliniez, daca plateste suma fixa pe venit nu mai plateste impozit pe profit. Un hotel în zona A, de trei stele în Bucuresti, zona cea mai buna, cu grad de sezonabilitate de 100%, va plati, dupa forma noastra de impozitare, 75 de euro de camera pe an” a spus Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism.
Shaormarii vor avea de platit câteva mii de lei pe an, în functie de zona în care îsi desfasoara activitatea, precum si de suprafata spatiului pe care îl detin. Spatiile comerciale, respectiv impozitele, vor fi împartite în patru zone A, B, C si D, zona cu impozite mai mari fiind A, iar D cu impozite mai mici.
„O tinem tot cu zona A din Bucuresti. Daca un restaurant fast-food are o suprafata este de 50 de metri patrati, se va plati, pe tot anul, un impozit de aproximativ 6000 de lei” a precizat Maria Grapini.
Restaurantele gen fast-food, dar situate în alte orase sau comune ale tarii vor plati o nimica toata, potrivit Mariei Grapini. „Sunt restaurante în comune, în mediul rural. Acolo se ajung la sume foarte mici, de 1400 de lei pe an” a precizat Maria Grapini.
Daca noua taxa va avea succes va fi extinsa si la alte servicii, dar nu în industrie.
„Este pentru prima data în ultimii 23 de ani când propunem o impozitare în suma fixa, dar diferentiat, în functie de domeniul de activitate. Daca proiectul merge bine va fi extins si la alte servicii, dar nu în industrie” a amintit Maria Grapini.
Potrvit acesteia impozitarea este una corecta. „Este cel mai echitabil mod de a plati. Pentru buget nu e o paguba, pentru ca vor plati si cei care n-au platit de zeci de ani nimic catre stat, iar cei care au platit, cu siguranta vor plati mai putin decât pâna acum” a precizat Maria Grapini.
La fel si detinatorii de service-uri, vor plati impozit potrivit noii forme de impozitare. Iulian Tudor, rtv.net
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!